Kultura
ZAVRŠNI KONCERT GŠ MILKA KELEMENA

Nastup učenika svih razreda i instrumenata
Objavljeno 17. lipnja, 2022.
Nagrađeni su najuspješniji učenici na raznim natjecanjima i njihovi mentori
SLATINA



U dvorani Hrvatskoga doma učenici Glazbene škole Milka Kelemena održali su završni koncert, koji škola organizira na kraju svake nastavne godine kako bi učenici i njihovi mentori pokazali roditeljima i ostaloj rodbini, ali i svojim prijateljima i drugim učiteljima što su naučili te kako bi škola odala priznanje najuspješnijima na različitim natjecanjima.

Tako je ravnatelj škole Antonio Brzica na početku koncerta, pozdravljajući sve prisutne, istaknuo kako je najbolji učenik škole Damjan Krupa, učenik šestog razreda klavira, izabran za najboljeg učenika Virovitičko-podravske županije u kategoriji "Umjetničke glazbene osnovne škole", na što su svi u školi iznimno ponosni.

Ravnatelj Brzica pohvalio je i sve učenike koji su uspješno predstavljali svoju školu i svoj grad na različitim natjecanjima pa je svakome od njih uručio prigodan dar s knjigom Nade Bezić "Glazbene šetnje Zagrebom" o prošlosti i sadašnjosti glazbenog Zagreba i vodičem po glazbenim punktovima grada. Nagrađeni su za po jednu osvojenu prvu nagradu David Jukić, Iva Bartolović i Toni Podnar, za jednu treću nagradu Ian Maleković, za dvije druge nagrade Mate Funtek, za tri druge nagrade Klara Koščak, za dvije prve i jednu drugu nagradu Jakov Vašiček, te za osam prvih, jednu drugu i jednu treću nagradu te kao najučenik škole i najučenik Virovitičko-podravskoe županije Damjan Krupa.

Pohvalio je ravnatelj i njihove učitelje mentore, a u njihovu daru bila je knjiga Toma Servicea "Glazba kao alkemija". Nagrađeni su Miloš Cvjetković, Korana Perlić, Martina Tepeš, Jelena Škvorc, Veronika Brzica, Josip Jagušić, Robert Čavlović, Sandra Pavić i Sara Mojzeš kao korepetitorica.

Uslijedio je nastup učenika svih šest razreda koji uče pojedine instrumente, pa su nastupili budući gitaristi (Jan Tomac, Matej Jaković, Anja Kosijer), pijanisti (Lana Lukić, David Jukić, Lorena Bot, Anja Jagarinec, Tena Zrinočak, Ena Baačani, Gita Špoljarić), trubači (Paola Jakšić), violinisti (Matea Meter), tamburaši (Iva Bartolović, Klara Košćak, Matea Funtek) i oni što uče flautu (Milica Gaćeša, Ina Pavić), harmoniku (Lea Pekić, Borna Medved, Toni Podnar), trombon (Leon Knežević, Ian Maleković) i klarinet (Elena Boronjek, Lana Uvalić), a nastupio je i školski puhački orkestar pod ravnanjem Jelene Škvorc.

Svi oni dali su sve od sebe i predstavili se u najboljem svjetlu, a na njihovu repertoaru našle su se narodne i tradicijske skladbe, ali i složenija djela klasične glazbene literature. Slatinska glazbena publika toplo je nagradila njihove nastupe. P. Žarković
Ravnatelj Brzica

pohvalio je i sve učenike koji su uspješno predstavljali svoju školu i svoj grad

Možda ste propustili...

IRIS TOMIĆ, ASISTENTICA NA AUKOS-U, UDRUGA “MALO DRAMA, MALO ART”

Mi malo dramimo, ali i malo artamo - nismo ograničeni

Najčitanije iz rubrike