Osijek
POSLJEDNJA PREDSTAVA “PROFESIONALNIH AMATERA”

Roditelji glumili za djecu
Objavljeno 17. lipnja, 2022.
Roditelji su uživali glumeći zajedno prvo u vrtiću “Sjenčica”, potom u OŠ “Mladost”

Predstavom "San il‘ java" roditelji osmaša oprostili su se od Osnovne škole "Mladost" u Osijeku. Riječ je o projektu koji je prije desetak godina pokrenula odgojiteljica u Dječjem vrtiću "Sjenčica" Mira Vego, uključujući roditelje vrtićaraca u glumačku skupinu navedene predškolske ustanove.



- Na jednom od druženja roditelja i djece s nama odgojiteljima rodila se ideja o glumačkoj skupini. Odaziv je roditelja bio izvrstan i krenuli smo u pripremu prve predstave za djecu - rekla je Mira Vego, dodavši kako su predstavom "Crvena koka" oduševili mališane u mlađoj skupini. Uslijedile su nove predstave sve do polaska djece u školu.

Roditeljska je glumačka skupina nastavila s organizacijom jednogodišnje predstave za djecu i tijekom njihova osnovnoškolskog obrazovanja uz mentoriranje učiteljice Zehre Delić i uz glumačko pojačanje učiteljica Goranke Janjić, Tatjane Šimić i Ivane Adamček, vjeroučitelja Petra Kopunovića Legetina, domara škole Rade Bece i ravnatelja Josipa Jukića.

Nizale su se predstave od "Priča iz Zelengrada", "Crvenkapice", "Ivice i Marice" preko "Čudnovatih zgoda šegrta Hlapića" pa sve do "Plesne haljine žutog maslačka", a nakon ukidanja koronamjera glumačka je skupina ove godine odigrala svoju posljednju predstavu u OŠ "Mladost".

- Kako smo i do sada obrađivali naslove školskih lektira, za posljednju smo predstavu kao oproštaj s roditeljima čija djeca odlaze u srednju školu odlučili napraviti novu predstavu kombinirajući nekoliko dosadašnjih - rekla je Zehra Delić, redateljica predstave "San il‘ java".

Ravnatelj škole Josip Jukić u ulozi dječaka otvara predstavu komentirajući dosadašnje lektire nakon čega zaspi, a ostatak se predstave događa u dječakovu snu.

- Iznimno mi je drago što smo kroz godine nadograđivali projekt glumačke skupine, imali smo i jedno gostovanje u Osnovnoj školi "Matija Gubec" u Tavankutu u Republici Srbiji, gdje se provodi nastava na hrvatskom jeziku, s predstavom "Emil i detektivi". Osim lijepih uspomena djeci, nama nastavnicima i roditeljima, pokazali smo i smisao škole za život, škole koja uključuje sve koji su voljni dati svoj doprinos u odgoju i obrazovanju naše djece - zaključio je Jukić.

"Mladost" je škola koja zasigurno prednjači u različitim modelima suradnje s roditeljima, a uz brojne druge aktivnosti koje provode tijekom godine, predstavom zaključuju školsku godinu. Za oproštaj su imali dvije izvedbe, za niže razrede te za učenike predmetne nastave, a emocija nije nedostajalo ni na jednoj od njih.

- S knedlom u grlu opraštamo se od Osnovne škole "Mladost" ne samo zato što nam za djecu završava jedno školsko razdoblje nego jer smo i mi kao roditelji uživali u ovoj suradnji. Posebna zahvala ide odgojiteljici Miri Vego, koja nas je okupila, i zatim učiteljici Zehri Dalić što je bila uporna, vjerovala u nas šaku amatera i uložila svoje vrijeme, volju, živce i talent da od nas napravi "profesionalne amatere". Bilo je to lijepo osmogodišnje druženje koje će sigurno ostati u srcima svih nas - uime roditelja rekla je Lovorka Šimić Bošnjak.

Uz nju su među roditeljima koji su svih deset godina uključeni u glumačku skupinu i Anamarija Ramač, Anita Marinić, Mirela Karapetrić, Sonja Horvat, Snježana Tatić, Tamara Budimir i Ivana Gusak Galić.

Ivana Rab Guljaš
Možda ste propustili...

IZ TRPIMIROVE U HADRIJANOVU

Desno samo kroz križanje

U STUDIJSKOJ ČITAONICI GISKO-A

Predstavljanje zbirke “Iz inata baća”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NA INTERVENCIJI 30 VATROGASACA I SEDAM VOZILA

U velikom je požaru stradala i restaurirana parna lokomotiva odmilja zvana Crnom damom

2

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

3

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije