TvObzor
SOUNDTRACK “TOP GUN: MAVERICK”

Klasici prvog filma s novim pjesmama
Objavljeno 17. lipnja, 2022.
Najavila ga je Lady Gaga singlom “Hold My Hand”, a potom je pozornost privukao i singl “I Ain’t Worried” OneRepublica

Jedan od najpoznatijih filmskih naslova svih vremena dobio je svoj nastavak, a uz hvaljeni film dolazi i sjajno soundtrack izdanje - "Top Gun: Maverick"! Među najočekivanijima ove godine, album filmske glazbe najavila je Lady Gaga singlom "Hold My Hand", a brzo nakon toga veliku pozornost s istog izdanja privukao je i singl "I Ain‘t Worried" u OneRepublic izvedbi. Album s originalnom glazbom iz filma dostupan je i na svim glazbenim platformama.



- Album nastavlja glazbeno naslijeđe originalnog "Top Gun" filma iz 1986. godine. Presretni smo što su Lady Gaga i OneRepublic svojom umjetnošću dali poseban moderni doprinos ovom već legendarnom i voljenom sountracku - komentirao je prilikom objave izdanja producent filma Jerry Bruckheimer.

Filmska euforija ne jenjava! Aktualni nastavak filma "Top Gun" iz 1986. godine donosi životnu priču poručnika Petea Mitchella (Tom Cruise) nakon više od trideset godina službe u mornarici, a prateći glazbeni album dodatno podiže uzbuđenje fanova kombinacijom klasika iz originalnog filma te djela posebno napisanih za nastavak ovog hit-filma. Ponovno se posebno ističe iznimno prepoznatljiva naslovna pjesma "Danger Zone", koju i u originalnom izdanju izvodi Kenny Loggins, a zvijezda "Top Gun: Maverick" nastavka, Miles Teller snimio je i živopisno izvođenje "Great Balls of Fire". Uz to, izdanje sadrži i originalne pjesme skladatelja filmske glazbe kao što su Lorne Balfe, Harold Faltermeyer, a svako vrijedi istaknuti i višestrukog dobitnika najprestižnije filmske nagrade, Hansa Zimmera te Oskarom nagrađenu Lady Gagu.

Najavni singl filma "Hold My Hand", ujedno je označio Gagin povratak pisanju i produkciji filmske glazbe nakon impresivnog uspjeha soundtracka za film "A Star is Born" iz 2018. godine, koji joj je donio Oscara, četiri Grammyja, BAFTA priznanje, Zlatni globus i Critics Choice nagradu.
Tanja Kvorka
https://www.topgunmovie.com/
”Top Gun: Maverick” prvijenac je s najvećom zaradom u Cruiseovoj 40-godišnjoj karijeri i njegov prvi film koji je već u prvome vikendu prikazivanja premašio zaradu od 100 milijuna dolara. Pozitivna usmena predaja o filmu trebala bi pridonijeti da Cruiseov film dopre i do mlađe publike, one koja nije ni bila rođena kad je “Top Gun” prvi put prikazan prije 36 godina.

Možda ste propustili...

PSIHOLOŠKI TRILER “KRIVI SPOJ” STIGAO U DOMAĆA KINA

Dopisivanja, moderni dejtovi i opasnost

PREMIJERNO PRIKAZIVANJE NA HTV1 POČINJE OD 15. TRAVNJA

Nova meksička serija “Senjorita ‘89”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

PRIKAZIVANJE HVALJENE HRT-OVE SERIJE OČEKUJE SE NA JESEN

Počelo snimanje druge sezone “Dnevnika velikog Perice”