TvObzor
PREQUEL “IGRE PRIJESTOLJA” STIŽE 22. KOLOVOZA

Predstavljeni teaser trailer i posteri s likovima za seriju “Zmajeva kuća”
Objavljeno 17. lipnja, 2022.

Nova HBO-ova serija “Zmajeva kuća” (“House of the Dragon”) premijeru će doživjeti 22. kolovoza, na streaming platformi HBO Max i HBO kanalu. U povodu toga objavljen novi teaser trailer, kao i posteri s glavnim likovima iz serije.Radnja dramske serije od deset epizoda, temeljene na knjizi “Vatra i krv” Georgea R. R. Martina, odvija se 200 godina prije događaja iz megapopularne “Igre prijestolja” i donosi priču o Kući Targaryen. Glavne uloge imaju Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel i Rhys Ifans, a ostatak glumačke ekipe čine Milly Alcock, Bethany Antonia, Phoebe Campbell, Emily Carey, Harry Collett, Ryan Corr, Tom Glynn-Carney, Jefferson Hall, David Horovitch, Wil Johnson, John Macmillan, Graham McTavish, Ewan Mitchell, Theo Nate, Matthew Needham, Bill Paterson, Phia Saban, Gavin Spokes i Savannah Steyn.

Paddy Considine utjelovit će kralja Viserysa Targaryena, kojeg su lordovi Westerosa odabrali da naslijedi starog kralja Jaehaerysa Targaryena na Velikom vijeću u Harrenhalu. Drag, topao i pristojan čovjek, Viserys samo želi nastaviti nasljeđe svog djeda. No dobri ljudi nužno nisu dobri kraljevi. Matt Smith igrat će princa Daemona Targaryena, mlađeg brata kralja Viserysa i nasljednika prijestolja. Ratnik bez premca i jahač zmajeva, Daemon je pun prave zmajske krvi. No izreka kaže da svaki put kad je Targaryen rođen, bogovi bace novčić... Olivia Cooke imat će ulogu Alicent Hightower, kćeri Otta Hightowera i najšarmantnije žene u svih Sedam Kraljevstva. Odgajana u Crvenoj utvrdi, u blizini Kralja i njegova najužeg kruga, puna je i gracioznosti i političke oštroumnosti. Emma D’Arcy pojavit će se kao princeza Rhaenyra Targaryen, kraljeva prvorođena kći čiste valyrianske krvi, usto i jahačica zmajeva. Mnogi bi rekli da se rodila sa svime... No nije se rodila kao muškarac.

Steve Toussaint bit će Lord Corlys Velaryon, “Morska Zmija”, Lord Kuće Velaryon, valyrianske krvi stare kao Kuća Targaryen. Kao “Morska Zmija”, najpoznatiji morski pustolovac u povijesti Westerosa, Lord Corlys izgradio je svoju kuću i bogatstvo veće i od Lannistera, s najvećom mornaricom na svijetu. Eve Best gledat ćemo kao Rhaenys Targaryen, jahačicu zmajeva i ženu lorda Corlysa Velaryona, “Kraljicu koja nikad nije bila”. Preskočio ju je red za prijestolje na Velikom vijeću, jer im se više svidio njezin rođak Viserys - čisto jer je bio muško. Fabien Frankel je Ser Criston Cole, dornskog podrijetla, pučki sin sluge lorda Blackhavena. Cole nema prava ni na titulu ni na zemlju, posjeduje samo svoju čast i nadnaravne vještine s mačem. Sonoya Mizuno bit će Mysaria, koja je u Westeros došla praznih ruku, prodana više puta nego što se sjeća. Mogla se pokoriti, ali umjesto toga postala je najpouzdanija (i najnevjerojatnija) saveznica princa Daemona Targaryena, prijestolonasljednika. Rhys Ifans utjelovit će Otta Hightowera. Kraljeva ruka, Ser Otto vjerno i odano uslužuje i kralja i kraljevstvo. Kako on vidi, kraljevstvu je najveća prijetnja kraljev brat Daemon i njegova uloga nasljednika prijestolja.

George R. R. Martin jedan je od tvoraca i izvršnih producenata “Zmajeve kuće” uz Ryana Condala, ujedno i scenarista te Miguela Sapochnika, koji također potpisuje i režiju. Scenaristica i izvršna producentica je Sara Hess, a ostali izvršni producenti su Jocelyn Diaz, Vince Gerardis i Ron Schmidt. Redateljice su Clare Kilner i Geeta V. Patel, a redatelj i izvršni koproducent je Greg Yaitanes. D.M.
Radnja nadolazeće serije odvija se 200 godina prije događaja iz megapopularne “Igre prijestolja” i donosi priču o Kući Targaryen

Možda ste propustili...

TREĆA SEZONA “SURVIVORA” USKORO NA NOVOJ TV

U voditeljskoj ulozi vraća se Mario Mlinarić

NA NATIONAL GEOGRAPHIC KANALU

Istrage zrakoplovnih nesreća

“AGATHA CHRISTIE: UBITI JE LAKO”

Svjež pogled na klasičnu priču

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

EUGEN

Važno je biti autentičan i dosljedan svom podneblju, korijenima i izričaju

2

PRVA EPIZODA BIT ĆE PRIKAZANA 24. VELJAČE U 13.05

HRT donosi “Njezinu stranu priče”

3

“TVOJE LICE ZVUČI POZNATO” VRAĆA SE NA TV EKRANE

Uz Mešina novu sezonu vodi Filip Detelić