TvObzor
OD 20. DO 23. LIPNJA NA POZNATOJ LOKACIJI JARUNSKIH OTOKA U ZAGREBU

Sve je spremno za 15. INmusic
Objavljeno 17. lipnja, 2022.

The Killers, Nick Cave & The Bad Seeds, Deftones, Kasabian, Royal Blood, IDLES, Róisín Murphy, White Lies, Fontaines D.C., Gogol Bordello, Amadou & Mariam, Sleaford Mods, The Comet Is Coming, Hinds, Dry Cleaning i Tamikrest, samo su neka od imena koja će nastupiti na slavljeničkom, 15. izdanju INmusic festivala. Nakon pandemijske pauze, najveći će se hrvatski open-air festival održati na već dobro poznatoj lokaciji jarunskih otoka u Zagrebu od ponedjeljka, 20., do četvrtka, 23. lipnja, a poznata je i kompletna satnica.



Headlineri prvoga festivalskoga dana (ponedjeljak, 20. lipnja) spektakularni su The Killers, koji za glavnu pozornicu INmusic festivala pripremaju pravi spektakl s najraskošnijom koncertnom produkcijom dosad, a prije njih ondje će nastupati IDLES, Hinds, Paul the Walrus te bugarski Nocktern, kao pobjednici INmusic Breakthrough natječaja održanog ove godine u suradnji s Europavoxom. Fontaines D.C., KOIKOI, Benston i The Splitters istoga će dana svirati na World stageu, dok će publiku na Hidden stageu zabavljati Afrodelic, Je Veux, Black Room i Slow Cured.

Majstori festivalskih nastupa


Veliki Nick Cave & The Bad Seeds uveličat će drugi dan festivala svojim uobičajeno snažnim nastupom, a osim njih, na glavnoj pozornici festivala će u utorak, 21. lipnja, nastupati White Lies, Amadou & Mariam, Daliborovo Granje te Neon Iglu. Na World stageu publika će imati priliku poslušati Porto Morto, Šumski, Neon Wife i Malady Lane, dok će Dry Cleaning, Rebel Star, Tus Nua i Freaktion svirati na Hidden stageu.

Moćni Deftones zavladat će glavnom pozornicom INmusica u srijedu, 22. lipnja, a prije njih će na istom mjestu svirati Royal Blood, Gogol Bordello i Šarena pojava. Sleaford Mods, Them Moose Rush, Ochi i Billie Joan nastupit će na World stageu, dok će Hidden stage trećeg dana festivala preuzeti A/lpaca, Pomelo Chess Society, Clone Age i Dystopia.

Majstori festivalskih nastupa, sjajni Kasabian, svojim će nastupom zaključiti dodatni, četvrti dan na glavnoj pozornici INmusic festivala #15, na velikoj završnici u četvrtak, 23. lipnja. Roisin Murphy, The Comet is Coming, Panda Rhei i Tidal Pull krasit će istu pozornicu ranije istoga dana. Rival Sons, Tamikrest, Šiza i Miriiam nastupit će na World stageu, dok će Snapped Ankles, Mordai, LHD i Gradske bitange svirati na Hidden stageu tijekom posljednjeg festivalskog dana.

INmusic festival na svakom svom izdanju okuplja ponajbolja imena suvremene glazbene scene, predstavljajući najaktualnije glazbene i kulturne sadržaje hrvatskoj i inozemnoj publici. Osim koncertnoga programa, sva četiri dana festivala na Tesla Tower stageu bit će VJ program, DJ program odvijat će se na nekoliko punktova, kao što su Night stage, Šuma Striborova i Silent party, a ponovno će biti otvoren i Karaoke stage. Kompletnu satnicu ovogodišnjeg izdanja INmusica možete pogledati na www.inmusicfestival.com/program/2022?view=lineup.

Ulaznice


INmusic festival, koji je New Musical Express ove godine uvrstio među 20 najboljih na svijetu, i to u društvu festivala koji raspolažu budžetima koji su od 15 do 50 puta veći od njegovog, u brojkama izgleda ovako: u 15 festivalskih izdanja nastupila su 474 autorska glazbena sastava iz 40 zemalja svijeta. Festival je producirao 40 dana glazbenog programa s 555 koncerata, uz najmanju cijenu festivalske ulaznice u Europi.

Četverodnevne festivalske ulaznice za INmusic festival #15 po cijeni od 699 kuna dostupne su putem službenog festivalskog web-shopa (www.inmusicfestival.com/shop/ulaznice), a već kupljene trodnevne ulaznice za INmusic festival #15 ostaju važeće i za puna četiri festivalska dana u novim datumima održavanja jubilarnog izdanja INmusic festivala. Kampiranje nije uključeno u cijenu festivalske ulaznice, a kamperske se ulaznice prodaju posebno. Višestruki posjetitelji INmusic festivala registrirani kao članovi INmusic cluba imaju mogućnost ostvariti popuste na ulaznice za sebe i svoje prijatelje u iznosu do 100 kuna. U prodaji je i ograničeni broj jednodnevnih ulaznica za 15. izdanje najvećeg hrvatskog open-air festivala, i te su ulaznice dostupne isključivo putem službenog INmusic web-shopa.
Danijel Miklić
Na Tesla Tower stageu bit će VJ program, DJ program odvijat će se na nekoliko punktova, a ponovno je tu i Karaoke stage

Iz školskih klupa na INmusic
U europskoj godini mladih INmusic festival i Superval festival udružili su snage u poticanju djece i mladih u otkrivanju i razvijanju njihovih glazbenih talenata, a Slow Cured, Freaktion, Dystopia i Gradske bitange autorski su školski bendovi koji će svoj glazbeni talent predstaviti na ovogodišnjem izdanju najvećeg hrvatskog open-air festivala. Svi oni imat će čast otvoriti program Hidden stagea. Slow Cured iz Zagreba na pozornicu INmusica stižu u ponedjeljak, 20. lipnja, a dan nakon, 21. lipnja, Hidden stage će otvoriti Freaktion iz Pule. U srijedu, 22. lipnja, nastupit će Dystopia iz Velike, a četvrti dan festivala, 23. lipnja, Hidden stage otvorit će Gradske bitange iz Valpova.

Možda ste propustili...

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

DOBRO DOŠLI U “KRALJEVSTVO SNOVA” NA HTV2

Zavodljivo carstvo ljepote, glamura, moći i novca

Najčitanije iz rubrike