Autoglas
SPEKTAKL NA VARAŽDINSKOM AERODROMU

Nevera je brža od aviona, sljedeća runda u Osijeku
Objavljeno 14. lipnja, 2022.

Na varaždinskom aerodromu snagu i brzinu odmjerili su prošlog tjedna Rimac Nevera i akrobatski avion koji postiže brzine do 420 kmh! Unatoč izrazito jakom i nepogodnom vjetru koji je ometao i vozača Nevere i pilota, iskusni kormilari svojih bolida priredili su show za pamćenje za 300-tinjak gledatelja koji su uspjeli doći do ulaznice. U velikoj borbi u kojoj su i Nevera i avion postigli brzine iznad 350 km/h, konačnu i uvjerljivu pobjedu odnio je hiperautomobil razvijen u Svetoj Nedjelji, Rimac Nevera.



- Nisam vidio tko je brži - kroz šalu je izjavio Peter Podlunšek, poznati Red Bull akrobatski pilot s više od 10.000 sati najzahtjevnijih letova, kojemu smo ipak na licu iščitali da je dobro vidio tko je najbrži. Ovo nije prvi njegov dvoboj sa superautomobilima, ali je prvi put da ga je netko pobijedio. Rimac Neverom upravljao je iskusni vozač i autonovinar Miro Zrnčević-Mrgud, glavni testni vozač za Bugati Rimac. "Peter je vrhunski pilot i uistinu je trebalo imati vrhunsko znanje i iskustvo. Akrobacija je sama po sebi opasna i morali smo imati puno povjerenje jedan u drugog, i drago mi je da smo već u prvom pokušaju uspjeli s akrobacijom", izjavio je pobjednik dvoboja Miro Zrnčević.

Spektakl je bio dio trodnevnog susreta u kojemu je jedan Varaždinac, inače ljubitelj vhunskih automobila, odlučio u svoj rodni grad dovesti skupocjene automobile koje na ulicama i ne viđamo baš često. Varaždinom su se tako provezli Rolls-Roycei, Bentleyji, Jaguari, Porschei, Maserattiji, a vrhunac dana bio je dolazak Rimac Nevere. I to dolazak čak dva primjerka električnog hiperautomobila. “Moja vizija je da i manji gradovi mogu biti centri vrhunskih automobilskih događaja. Drago mi je da su ovaj susret prepoznali naši prijatelji i partneri iz brojnih europskih zemalja, pa tako vlasnici ovih automobila dolaze iz Švicarske, Italije, Njemačke, Slovenije...” izjavio je Krešimir Mostarčić, glavni organizator spektakla, te je dodao da će se slični događaji pod nazivom FLY OVER by CleanFellas uskoro održati i u Osijeku te Puli.

Milan Bugarić
Možda ste propustili...

TALIJANSKA POLICIJA POHVALILA SE SA NOVIM "KONJEM U SVOJOJ ERGELI"

Lamborghini Urus za policajce