Sport
U GRADSKOM VRTU 13. PUT

Sve što ste htjeli znati o Dobro World Cupu
Objavljeno 9. lipnja, 2022.
Svake godine u Osijek dolaze ponajbolji svjetski gimnastičari i gimnastičarke. Od 2009. godine etapa Svjetskog kupa
Prvi put u Osijeku 2009.

Prvi put Osijek je bio domaćin Svjetskog gimnastičkog kupa 2009. godine. Otada je održano 12 izdanja, s iznimkom pandemijske 2020. godine kada su otkazana sva svjetska natjecanja. Od 2018. natjecanje nosi sadašnji naziv Dobro World cup. 

Devet etapa FIG svjetskih kupova

Osijek je 2022. godine jedna od devet tapa FIG svjetskih kupova. Četiri su A Svjetska kupa (Doha, Cottbus, Baku i Kairo), dok je pet natjecanja, među kojima je Osijek uz Varnu, Koper, Pariz, Szombathely i Mersin, s rangom FIG World Challenge cupova. 

Iz 30 zemalja sa svih kontinenata

U Osijek su ove godine stigli predstavnici 30 zemalja svijeta, a zanimljivo sa svih kontinenata. Među njima i neke od najvećih svjetskih gimnastičkih sila poput SAD-a, Brazila, Velike Britanije, Ukrajine, Rumunjske, Njemačke, Mađarske...


 


 

TV Slika u 600 milijuna kućanstava

Svake godine finalna natjecanja bila su prenošena na HRT-u, a pomoću Spring medije švedske agencije prošle je godine sliku iz Osijeka, odnosno dvorane Gradski vrt moglo vidjeti u 600 milijuna kućanstava diljem svijeta. Naravno, tu su i društvene mreže koje također povećavaju vidljivost natjecanja. 

Uspomena na Željka Šepića

Nedavno nas je napustio Željko Šepić, osječki fotoreporter čiji je “klik” na fotoaparatu zabilježio brojne sportske trenutke pa tako i na gimnastičkom DOBRO World cupu. Fotografirao je od početka, od prvoga Svjetskog kupa 2009. godine. Posebno se veselio svakom novom druženju i radu u Gradskom vrtu. Posebno je bio inspiriran za vrijeme DOBRO World cupa, a njegova iznenadna smrt rastužila je i naše gimnastičke reprezentativke i reprezentativce koje je rado fotografirao, a isto tako nakon natjecanja i izmijenio po koju rečenicu. Jednu od fotografija, nastalu na DOBRO World cupu 2015. godine, pronašli smo u arhivi. Pa neka barem na ovaj način Željko bude s nama i na DOBRO World cupu 2022. Sigurni smo kako i negdje gore pokušava pronaći najbolji kadar. 

Možda ste propustili...

ZAJEDNIŠTVO I KAD JE DOBRO I KAD JE LOŠE

Bijelo-plavi unaprijed otpisani, neka sad pokažu pravi inat!

GOSTUJUĆA POBJEDA RUKOMETAŠA OSIJEKA

Iz Kaštela se vratili s golemih “plus 16”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ZAJEDNIŠTVO I KAD JE DOBRO I KAD JE LOŠE

Bijelo-plavi unaprijed otpisani,
neka sad pokažu pravi inat!

2

TOTALNO LUDILO

Pokrali, pa još i lagali

3

NA PRVIM IZBORIMA ZA SKUPŠTINU GNK DINAMA

Zajecova lista "Dinamovo proljeće" pobjednik izbora