TvObzor
OBJAVLJENA JE PONUDA, KAO I CIJENA PRETPLATE

Disney+ 14. lipnja stiže u Hrvatsku i donosi pregršt hitova
Objavljeno 10. lipnja, 2022.
Korisnici će moći gledati odabrane naslove u 4K kvaliteti, uz mogućnost postavljanja do sedam različitih profila

Popularni streaming servis Disney+ od 14. lipnja bit će dostupan i na hrvatskom tržištu, što znači da će domaći pretplanici imati pristup najpoznatijim naslovima produkcijskih divova Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic i Star. Kako su iz Disneyja objavili na virtualnoj konferenciji za medije, bit će dostupno više od 900 filmova, 600 serija i čitav niz Disneyjevog originalnog sadržaja, dok će cijena mjesečne pretplate iznositi 7.99 eura, odnosno 79.90 eura godišnje.



Disney+ platforma otkrila je ponudu koja će biti dostupna hrvatskim pretplatnicima. Oni će, između ostalog, moći gledati Star Wars serije "The Book of Boba Fett" te obje sezone "The Mandaloriana". Bit će dostupna i cijela saga o Skywalkeru, odnosno sve epizode "Star Warsa". Među 55 Marvelovih filmova koji će biti na streaming platformi su i "Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings", "Eternals", "Avengers: Endgame" i "Captain Marvel" te više od 60 Marvelovih serija, uključujući "Moon Knight", "Loki" i "WandaVision". Filmovi Disneyja i Pixara također će biti dostupni, a među njih više od 300 su cijela "Toy Story" franšiza, "Soul", "Luca", "Encanto" i "Cruella". Na popisu se također nalaze dokumentarni filmovi National Geographica kao što su "The Rescue" i "Free Solo", a uz njih će se prikazivati i popularne serije poput "The World According to Jeff Goldblum" i "Gordon Ramsay: Uncharted".

Od zabavnog sadržaja, pretplatnici će moći gledati humorističnu seriju "Only Murders in the Building", limitiranu seriju "Pam and Tommy", "The Kardashians", "Queens", misteriozni triler "Death on the Nile", "The Simpsons", posljednje sezone "Grey‘s Anatomyja", "9-1-1", "Black-ish" i brojne druge naslove. Uz jedinstveni pristup Disneyjevom trezoru, omiljeni klasici kao što su "Cinderella", "Tangled", "The Princess and the Frog" i "The Little Mermaid" bit će dostupni za gledanje, kao i nedavne uspješnice poput "Raya and the Last Dragon" i "Mulan". Također, pretplatnici će na raspolaganju imati stotine Disney Channel serija, kratkih filmova i specijala, uključujući "Miraculous: Tales of Ladybug & Cat Noir" i "Phineas and Ferb".

Što se tiče možda i najvažnijeg pitanja kada je riječ o hrvatskim gledateljima, titlovanja i sinkronizacije sadržaja, odgovore na to morat ćemo još pričekati. Na predstavljanju je, naime, samo najavljeno da na Disney+ trenutačno postoje titlovi na 33 jezika i da će uskoro ta brojka narasti na 43, no koji su to jezici i je li među njima hrvatski, nije rečeno. Sinkronizacija, što je posebno važno za dječje animirane filmove, nije uopće spomenuta.

Uz mjesečnu pretplatu za 7.99 eura (60 kuna), ili godišnju za 79.90 eura (600 kuna), osim pristupa visokokvalitetnom sadržaju, korisnici će moći gledati odabrane naslove u 4K kvaliteti, uz mogućnost postavljanja do sedam različitih profila, a roditelji će moći postaviti dječje profile s prilagođenim sučeljem kako bi imali pristup sadržaju primjerenom dječjoj dobi. D. Miklić
Možda ste propustili...

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

Najčitanije iz rubrike