Mozaik
FESTIVAL GRAŠEVINE U KUTJEVU

Kraljica graševine 2022. je Matea Solić
Objavljeno 4. lipnja, 2022.

U sklopu Festivala graševine u Kutjevu je izabrana i Kraljica graševine. Kraljica graševine 2022. je Matea Solić predstavnica vinarije Kutjevo, prva pratilja je Petra Vasilj predstavnica vinarije Šag i druga pratilja je Anamaria Mudrinović predstavnica vinarije Galić.

Ove godine osam djevojaka bile su predstavnice vinskih kuća kutjevačkog vinogorja. Za titulu Kraljice djevojke su uz svoju ljepotu predstavile i znanje o proizvodnji vina, te vještine u otvaranju butelje, te pravilnom degustiranju vina. Redom su se predstavile. Anamaria Mudrinović – vinarija Galić, Vana Bandalo – vinarija Perak, Marija Orišković – vinarija Sontaki, Matea Solić – vinarija Kutjevo, Lea Vuković – vinarija Vasilj, Lea Kelbasa – vinarija Adžić, Josipa Kelbasa – vinarija Krauthaker te Petra Vasilj – vinarija Šag.

Prigodnim riječima sve nazočne pozdravio je gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir. “Uz puno truda Turističke zajednice Grada Kutjeva, razvojne agencije, ali i svih djelatnika Grada organizirali smo naš Festival graševine, manifestaciju kojom nastojimo odati počast našoj najvažnijoj vinskoj sorti, a posebice ovim izborom,” rekao je gradonačelnik. Pozdrave u ime županice Antonije Jozić i svoje osobno ime uputio je zamjenik županice Ferdinand Troha. “Kutjevo je ne samo u kutu, kako mu kaže ime, već je u mnogočemu prvo u Zlatnoj dolini. Kada je u Kutjevu sve na svom mjestu, onda cvjeta i Zlatna dolina, onda napreduje i Požega. Drago mi je da je Festival graševine ponovo zaživio i vjerujm da će ovih dana biti sadržajno u Kutjevu. Večeras počinje bajkovito, izborom kraljice i nadam se da će kao što završavaju sve bajke, čarolija ove večeri još dugo trajati,” rekao je zamjenik Troha.

Stručni žiri u kojem su bili Josip Galić ispred Vinarije Galić, Maja Jakobović direktorica Turističke zajednice Požeško-slavonske županije, ujedno i predsjednica žirija, Damir Vondraček ispred Kutjeva d.d, Monika Rajič ispred Boutiqa Glamour i Krunoslav Sontaki predsjednik udruge Kutjevački vinari odlučio je da titula Kraljice pripadne Matei Solić, prva pratilja je Petra Vasilj, a druga pratilja Anamaria Mudrinović.

U programu su nastupili i učenici Glazbene škole Požega Ana Bešlić na bisernici i Karlo Čevapović s harmonikom, učenik Obrtničke škole Požega, Petar Vrgoč koji je ove godine predstavljao županiju na Državnoj smotri LiDraNo u Vodicama izveo je monolog pod nazivom Charge, autora Erica Kaisera, a učenice iste škole Mariju, Danijela i Katarina izvele su modnu reviju.

U subotu, 4. lipnja na programu je Vinski maraton i Dječja utrka traktora te u večernjim satima na Trgu graševine, koncert Tamburaškog sastava Tkanica i Željka Samardžića. B.S.T.

Možda ste propustili...

U IZRAVNOM PRIJENOSU NA HRT-U NASTUPIT ĆE DVADESET IZVOĐAČA

Premijerne izvedbe i jaka konkurencija na 71. Zagrebačkom festivalu

PIONIRI PROGRESIVNOG METALA DOLAZE U HRVATSKU

Dream Theater u Areni Zagreb

Najčitanije iz rubrike