Sport
PRIČA SE O POVRATKU BIVŠEG KAPETANA

Domagoj Vida u Osijeku? Tu je uvijek dobrodošao
Objavljeno 2. lipnja, 2022.
Vatrenom je istekao ugovor s Bešiktašem i sad je slobodan igrač

Iako nema utakmica, vrijeme između dva prvenstva, ili tijekom zimske stanke, mnogima je uvijek i među najzanimljivijim zbog neizvjesnosti oko promjena u igračkom kadru. Prošla su vremena kada je navijačima Osijeka to uglavnom bilo razdoblje u kojem se iščekivalo hoće li sletjeti kakva ponuda za nekog od nogometaša s kojom bi se pokrpao proračun i produžio život još pokoji mjesec, sada je sve dijametralno suprotno. Nestrpljenje prevladava zbog nagađanja hoće li u Gradski vrt sletjeti kakva transfer "bomba", koja bi dodatno ojačala momčad i pogurala je prema trofejima.



U prošloj je sezoni Osijek doveo dva itekako zvučna "kapitalca", Miju Caktaša i Kristijana Lovrića, a dolazak potonjeg izazvao je i do sada neviđenu euforiju među navijačima bijelo-plavih, koji su ga u velikom broju i bakljadom dočekali. Bila je to i definitivna potvrda da je osječki prvoligaš među "velikim igračima" sposobnima privući ponajbolje domaće nogometaše, jer za bivšeg ofenzivca Gorice plaćena je i rekordna klupska odšteta. No, to što su navijači priredili Lovriću nedvojbeno bi bila prava kamilica prema onome što bi se dogodilo ako bi se ostvario povratak Domagoja Vide. Neostvarivo? Tko zna, priču (novu) o mogućem povratku bivšeg kapetana bijelo-plavih u Gradski vrt "zakotrljali" su turski mediji (Fotomac), koji navode kako je za 33-godišnjeg hrvatskog reprezentativnog stopera zainteresirano više klubova, a među njima i Osijek. Zanimanje Osijeka za svog bivšeg kapetana nije novost, kalkuliralo se o njegovom povratku i zimus, kada mu je i trener Nenad Bjelica nedvosmisleno poručio što misli o tome.

- Domagoj je uvijek dobrodošao u Osijek, u bilo kakvoj ulozi. Zna kakve su naše financijske mogućnosti. Ako se odluči vratiti u hrvatski nogomet, nadam se kako će Osijek biti njegov izbor - rekao je tada Bjelica, koji sigurno ne bi imao ništa protiv obranu dodatno učvrstiti našim prekaljenim reprezentativcem.

Jasno je bilo i tada da Osijek ne može parirati europskim klubovima po primanjima koja može ponuditi, no može s ambicioznim projektom u kojem bi Vida ostvario nešto što nije uspio dok je nosio bijelo-plavi dres. Iako je napunio 33 godine, Vida i dalje ima odličan rejting na nogometnom tržištu, o čemu svjedoči i podatak da nakon što mu je istekao ugovor s Bešiktašem i sada bez problema može prihvatiti milijunsku ponudu. Nije to na razini ugovora koji je do sada ostvarivao u istanbulskom velikanu, prema pisanju Turaka oko 3,7 milijuna eura godišnje, no i dalje vrlo respektabilno i ipak neostvarivo za budžet Osijeka. No, već smo se uvjerili više puta kako ništa nije nemoguće, pa tako ni povratak trofejnog člana Vatrenih u svoj klub.

Nedvojbeno bi i bijelo-plavi dobili popust, što se financija tiče, ali i odličnog stopera, lidera, sposobnog da dodatno podigne momčad i povede je prema osvajanju trofeja, što se sve nestrpljivije iščekuje među brojnim navijačima osječkog kluba.

Goran Roguljić
Za sada kvartet ponuđača Vidi
Prema pisanju turskih medija, kao potencijalna nova sredina za Vidu uz Osijek se nalaze još tri kluba. Vida je navodno do sada već dobivao ponude od Galatasaraya i Basaksehira, potonji su mu nudili i ugovor od milijun eura godišnje, a čini se kako je zainteresiran i Hajduk. Ističe se kako su ponude Osječana i Splićana niže od turskih, a nije isključena ni mogućnost Vidinog ostanka u Bešiktašu, ali po znatno nižim uvjetima nego je to bilo do sada. Umjesto već spomenutih 3,7 milijuna eura i Bešiktaš bi navodno bi spreman produžiti suradnju ako bude obostranog interesa za milijun eura godišnje.

Talijani i dalje sele Bjelicu u Speziju
Ne stišavaju s nagađanja kako će se Nenad Bjelica ovoga ljeta vratiti na klupu talijanske Spezije, koju je već vodio tijekom 2014. i 2015. godine. Talijani navode kako je Bjelica u najužem krugu kandidata za nasljednika Thiaga Motte, čiji se odlazak očekuje ovih dana, a prema nekima trener Osijeka bio je i na razgovoru s direktorom Spezije Riccardom Pecinijem koji je potrajao dva sata.

Možda ste propustili...

RUKOMETAŠICE OSIJEKA DOČEKUJU LIDERA

Protiv Podravke iskušati neke varijante

FESTIVAL PLIVANJA U ZAGREBU

Josić kući donijela komplet medalja

MURSA-OSIJEK UZVRATILA KAŠTELANIMA I PORAVNALA SERIJU

Odluka u finalisti doigravanja za prvaka pada u nedjelju

Najčitanije iz rubrike