Regija
MLADI U LOKALNOJ ZAJEDNICI

Za Prve korake 28 tisuća eura
Objavljeno 28. svibnja, 2022.
SLATINA



Grad Slatina je u veljači ove godine u suradnji s Gradskom razvojnom agencijom Slatine, sedam udruga s područja grada i Lokalnom akcijskom grupom Zagorje – Sutla prijavio Erasmus+ projekt Prvi koraci na ključnu aktivnost 1, Aktivnosti sudjelovanja mladih. Ovih je dana na adresu Grada Slatine stigla vijest iz Agencije za mobilnost i programe Europske unije da su odobrena sredstva za taj projektni prijedlog u visini od 28.133,33 eura. Opći cilj projekta je okupiti mlade (od 13 do 30 godina) te ih raznim aktivnostima motivirati za uključivanje u rad lokalne zajednice, participativno sudjelovanje u donošenju odluka, kao i donošenje Lokalnog programa za mlade grada Slatine 2024. - 2027., koji će identificirane probleme pretvoriti u ciljeve, mjere i aktivnosti kako bi se buduće aktivnosti lokalne samouprave temeljile na stvarnim potrebama mladih u zajednici.

Projektom je planirana i provedba anketa na području grada Slatine i prigradskih naselja, kojima bi se istražilo sadašnje stanje, potrebe i mišljenja mladih na cijelom gradskom području.

– Ovaj projekt nastavak je sudjelovanja Grada Slatine u projektu Europe Goes Local, koji provodi Agencija za mobilnost i programe EU, kojem je jedan od ciljeva izrada Lokalnog programa za mlade grada Slatine – objasnila je pomoćnica pročelnika za projekte Upravnog odjela za razvoj Grada Slatine Anita Rastija. P. Žarković
Najčitanije iz rubrike