Mozaik
UVOD U 6. HANG LOOSE ROCKABILLY FESTIVAL

Otvorenje izložbe fotografija
šestero slavonskih autora
snimljenih na pet festivala
Objavljeno 28. svibnja, 2022.

U vinkovačkoj Galeriji fotografije Meraja, u subotu i nedjelju, 28. i 29. svibnja, održat će se  izložba rockabilly fotografije, a to je jedan od uvodnih sadržaja 6. Hang Loose Rockabilly Festival koji se održava u Vinkovcima u lipnju. Fotografije su nastale na prvih pet festivala. Autori su Mihael Španić i Mirjana Pjevac iz Vinkovaca, Tena Bogutovac iz Županje, Nenad Milić iz Belog Manastira, Ivan Tubanović iz Đakova i Goga Pavlek iz Zagreba.



- Izložba koju organiziramo u Meraji sastoji se od koncertnih fotografija nastalih na dosadašnjim festivalima, vizualno svjedoči o atmosferi na bini i oko nje, a njome uzvraćamo pozornost vrijednim fotografima koji nas prate iz godine u godinu. Koncertne fotografije samo su dio materijala koje smo arhivirali, tu su još i brojne pin-up fotografije te fotografije popratnih sadržaja i publike, koje također planiramo izložiti sljedećih godina - kaže Ana Vukoja u ime udruge RetroPerspektiva, koja organizira izložbu i 6. Hang Loose Rockabilly Festival. Kriterij selekcije bila je umjetnička, ali i dokumentaristička vrijednost, pojašnjava Ana Vukoja, dodajući kako izložba sadrži više od pedeset fotografija, a bit će popraćena kratkim biografijama autora. Otvorenje je u subotu u 19 sati, a pogledati se može oba dana od 19 do 21 sat.

Već tradicionalno, zadnji vikend u lipnju rezerviran je za Hang Loose Rockabilly Festival, koji će se ove godine, nakon dvije održavanja, zbog pandemije, u dvorištu kultnog kafića Hang Loose na početku Ulice bana Jelačića, vraća na Tenin salaš, i to 24. i 25. lipnja.

- Ako si mali obrt, udruga, OPG ili nešto treće, a radiš nešto kreativno svojim rukama, prijavi se za izlaganje na 6. Hang Loose Rockabilly Festivalu - pozivaju organizatori obrtnike i kreativce neka se prijave na Facebook stranici Hang Loosea.

Šesto izdanje ovog sve omiljenijeg i popularnijeg događaja koji nas vraća u glamur 1960-ih godina, ponovno donosi bogat glazbeni, plesni i fotografski program uz niz maštovito osmišljenih radionica. U glazbenom dijelu ove godine nastupaju Black Frogs, Marcello and the Flaming Boppers i King Cat Rhythm iz Mađarske, Joe & the Rhythm Boys iz Slovenije te Jumpin‘ Jigawatts iz Hrvatske.

Dakako, uz sve ovo u dvorištu salaša Tena posjetitelje čekaju i neizostavni Retro i Craft sajam, Pin-up Photo session, plesne radionice, DJ’s vintage yard sale, specijalizirani frizerski salon za neodoljive frizure iz pedesetih i šezdesetih, šminkanje, tetoviranje te Burlesque show. M.Flego
Možda ste propustili...

U NOVOJ SERIJI “THOSE ABOUT TO DIE” ROLANDA EMMERICHA

Hopkins kao car Vespazijan

MANIFESTACIJA “DJECA SA SELA U KOLU SU VESELA” U VOĆINU

Održavanje dječje smotre najbolji je način da čuvamo svoju folklornu tradiciju

Najčitanije iz rubrike