Sport
VELIKA SUBOTA NA JURJEVAČKOJ “BARI”

Zrinski već ostvario puno, a može i više
Objavljeno 27. svibnja, 2022.
Kad se spoje ambiciozna uprava, dobar trener te kvalitetna momčad, i ne može drukčije od ovog

Nogomet se u Jurjevcu igra punih 90 godina. Mahom u posve lokalnim okvirima koji su prije tri sezone prerasli u regionalne slavonsko-baranjske, a u sljedećoj će to mjesto s 400-tinjak mještana biti ucrtano u hrvatsku nogometnu mapu. Minimum kao jedinstveni trećeligaš iako sadašnja generacija Zrinskog ima povijesnu prigodu dosegnuti drugi državni razred.



Veliki dan za Zrinski je subota i posljednje kolo Treće HNL "istok". Na "Baru" stiže Vukovar 1991, taj će derbi odlučiti i o prvaku lige. Uoči posljednje etape lider iz Vukovara ima bod više i jasno je da Zrinskom igra samo pobjeda. A prvak Treće HNL "istok" steći će pravo kroz kvalifikacije boriti se za plasman u Drugu HNL. Kakvi su trendovi u tome mjestu Đakovštine, nije isključeno da se to i dogodi iako ne nužno tekuće sezone, u kojoj su štićenici trenera Josipa Milardovića svakodnevno rasli da bi sada došli nadomak osvajanja titule najbolje amaterske slavonsko-baranjske momčadi. Rad kakav je Milardović prenio na igrače koji su s jesenske treće dospjeli na sadašnju drugu poziciju pokazao se dobar, a jasno je da to ne bi moglo biti bez ambiciozne i sposobne logistike koju je godinama predvodio Ivica Kocur, a sada je dobio partnera u Ivanu Komaka. Nogometno inficiranih, koji su u suradnji s Milardovićem kadrovski ekipirali momčad koja se upisala u povijest.

- Jasno je da bez klupske logistike Zrinski ne bi bio što danas jest. Među nositeljima slavonsko-baranjske kvalitete koja se ciljano slagala i gradila dvije godine, a što mi je bilo predočeno kada sam preuzimao kormilarenjem seniorskim brodom. On je postajao stabilniji kako je vrijeme prolazilo i gradilo se povjerenje između svlačionice i mene, kao i prihvaćalo metode rada, tako da je rezultat logična posljedica takvog ostvarenog kontinuiteta. U odnosu na jesen popeli smo se stepenicu iako se iskorak planirao tek sljedeće sezone, ali smo grabili krupnim koracima kako bismo došli nadomak jednog prilično velikog i zahtjevnog rezultata. Sportaši smo i želimo pobijediti u svakoj utakmici, pa tako i subotnjoj kada će na suprotnoj strani biti slično kvalitetna momčad koja je također gladna uspjeha. Za nas je on već ostvaren, a taj je derbi nagrada navijačima, igračima, meni osobno i ljudima koji vode klub da uživaju i prepuste se trenutku nakon čega i rezultat bude pozitivan. Damo li sve od sebe i gledatelji zadovoljno napuste kultno igralište "Bara", tada neću biti nezadovoljan neovisno o rezultatu iako kompletna svlačionica diše za onim koji nas dovodi iznad kompletne konkurencije. Unatoč nikad većoj jurjevačkoj utakmici, osobno sam miran jer sam uvjeren da će igrači na terenu dati što objektivno mogu. A mogu puno - zaključio je strateg Zrinskog uoči velike subote na "Bari".

Dražen Lekšan
Najčitanije iz rubrike