Sport
VUKOVAR 1991 S ČELNE POZICIJE NA JURJEVAČKI TREĆELIGAŠKI DERBI

Vukovarci ispunili cilj, sve ostalo je bonus
Objavljeno 27. svibnja, 2022.
Lider prvenstva u goste kod Zrinskog ide sačuvati čelnu poziciju pa onda napraviti i nešto više

Na krilima prethodnog proljetnog dijela sezone nogometaši Vukovara 1991 ostvarili su rezultatski cilj kolo uoči kraja tekućeg trećeligaškog prvenstva. Iskočiti iz regionalnih slavonsko-baranjskih okvira što su ostvarili plasmanom u buduću jedinstveni treću državnu ligu neovisno s prvoga ili drugoga mjesta koje će definirati u subotu u Jurjevcu.



Kod drugoplasirane momčadi Zrinskog, koja je bod iza štićenika trenera Miroslava Bojka, te mogu zamijeniti mjesta, a prvo donosi kvalifikacije za Drugu hrvatsku ligu. Praktički profesionalnu na čijem je tragu vukovarski lider, ali svjestan toga krupnog zalogaja.

O njemu se pričalo kada se prije godinu i pol angažiralo trenera Miroslava Bojka da Vukovar vrati na državnu nogometnu mapu u trenutcima kada je ona bila prilično udaljena. Prošle sezone fantastičnim proljetnim učinkom na kraju se Vukovar 1991 bodovno izjednačio s Belišćem, koje je zbog boljeg međusobnog omjera ponijelo titulu prvaka koju je Bojkova momčad pak uzela jesenas, a u dobroj je prigodi prva biti i na kraju sezone. Sada već uspješne, što je vukovarski strateg uvodno naglasio:

- Cilj je već ostvaren jer smo se plasirali u buduću Treću ligu ostavljajući regiju iza sebe. Sve iznad toga je bonus kao što i već sada imamo više bodova nego na kraju proteklog natjecateljskog ciklusa koji nam je zamalo pobjegao. Nadamo se i vjerujemo da ćemo u konačnici imati veći skor od svih, pa tako i od Jurjevčana, koji su, nedvojbeno, nabrijani pobijediti nas i preskočiti.



Na takvo što smo i pripremljeni iako nećemo biti kompletni. Nismo bili ni cijeloga proljeća, pa smo nizali pozitivne rezultate, kakav se, dakako, nadamo i u subotu ostvariti. Prethodni domaći remi s Graničarom nije bio očekivan, ali suštinski ništa nije promijenio jer nas poraz od Zrinskog spušta na drugu poziciju, a ostala dva ishoda ostavljaju na čelnoj. Jasno je da ju ne želimo ispustiti, za što imamo kvalitetu i iskustvo u svlačionici iz koje je dobar broj igrača odigrao više takvih susreta kakav predstoji. U jednom se određuje kompletna sezona koja može biti i produljena, ali o čemu ćemo kada preplivamo jurjevačku “Baru”. Osim Marsonije, tamo su se svi gosti utopili, ali vjerujem u svoje igrače da će biti na dosadašnjim razinama zbog kojih smo tu gdje sada jesmo. I ne želimo nikoga iznad sebe iako je, dakako, sve uključivo, posebice jer je i Zrinski igrački iznad aktualne trećeligaške konkurencije - tako je Bojko najavio zaključni derbi trećeligaškog “istoka” nakon kojeg, ipak, ne bi želio raspustiti momčad, već ju pripremiti za veći iskorak. Za uspjeh u drugoligaškim kvalifikacijama.

Dražen Lekšan
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini