Mozaik
U SPOMEN NA MALOG ZELENOG

Zrakoplov oslikan Diegom Maradonom letjet će do Katara
Objavljeno 27. svibnja, 2022.
Na trupu zrakoplova je slika Maradone kako ljubi trofej Svjetskog prvenstva osvojen 1986.

Zrakoplov posvećen nedavno preminuloj argentinskoj nogometnoj legendi Diegu Maradoni predstavljen je uoči putovanja koje će završiti na Svjetskom prvenstvu u Kataru krajem ove godine. Tango D10S, zrakoplov s 12 sjedala koji financira argentinska fintech tvrtka, dizajniran je kao leteći muzej u znak počasti Maradoni, svjetskom prvaku s Argentinom, koji je preminuo od srčanog udara u studenom 2020. godine.



Na trupu zrakoplova je slika Maradone kako ljubi trofej Svjetskog prvenstva osvojen na Mundijalu u Meksiku, a i na repu zrakoplova je slika njegova lica. Na krilima se nalaze slike oba njegova pogotka iz pobjede Argentine nad Engleskom 2-1 u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 1986.: pogodak "Božja ruka" na lijevom krilu i pobjednički pogodak na desnom. "Lud sam za Maradonom, ja sam jedan od onih ljudi koji još uvijek gledaju videosnimke s Diegom prije nego što zaspu", rekao je Gaston Kolker, izvršni direktor fintech tvrtke Give and Get.

- Ovo je prvo Svjetsko prvenstvo bez Maradone, a možda i posljednje s (Lionelom) Messijem. Rekao sam, želim napraviti Diegov avion, želim napraviti Diegov avion. I tako smo lansirali Tango D10S - poručio je Kolker. "Kada su to vidjeli Maradonini suigrači, koji su s njim osvojili Svjetsko prvenstvo 1986. godine, bili su zaprepašteni, bili su hipnotizirani zrakoplovom - rekao je Kolker na otkrivanju s ostalim članovima te reprezentacije Argentine iz 1986. Plan je letjeti avionom oko Argentine i na kraju do Katara na Svjetsko prvenstvo u studenom.

Navijači će se moći ukrcati u zrakoplov i ostaviti poruku Maradoni u kokpitu, biti u ‘interakciji‘ s pokojnim igračem preko umjetne inteligencije i vidjeti uspomene od njega i ostalih igrača iz momčadi iz 1986. godine. Također će biti dostupan za privatno iznajmljivanje prije nego što bude stavljen na aukciju u dobrotvorne svrhe. "Ne možemo vjerovati niti razumjeti ovu ludost, ljubav koja postoji", rekla je Maradonina kći Dalma. "Koliko će daleko navijači ići? Koliko daleko ide zrakoplov!"

Čim su se pojavile prve fotografije oslikanog zrakoplova, počeo je lov na rezervacije karata. Poklonici Maradone nisu dvojili, jednostavno se moraju provozati ovim zrakoplovom, to je za njih pitanje časti. Iako karte nisu jeftine, rezervacije su planule, pa je prvi slobodni let tek u listopadu, otprilike mjesec dana prije početka svjetskog prvenstva u Kataru. No, kako prodaja ide, svi dani do Svjetskog prvenstva mogli bi biti rasprodani. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike