Regija
SLATINSKO GRADSKO VIJEĆE

Još bez mišljenja nadležnih, ponovno prekinuta sjednica
Objavljeno 27. svibnja, 2022.
SLATINA



Predsjednik Gradskog vijeća Damir Jakšić (DP) prekinuo je 6. sjednicu toga predstavničkog tijela 28. travnja kako bi se utvrdila pravovaljanost mandata svih gradskih vijećnika, odnosno nepostojanje sukoba interesa. Predsjednik Kluba vijećnika HDZ-HSLS Igor Fazekaš taj prekid nazvao je nekorektnim, neregularnim i mimo svih zakonskih okvira, a nezadovoljstvo su izrazile i predsjednica novoutemeljenoga Kluba vijećnika SDP-Fokus Sanja Mrzljak Jovanić te članice toga kluba Ksenija Plantak i Martina Tepeš. Svi su oni zatražili ostavke gradonačelnika Denisa Ostrošića, njegova zamjenika Ilije Nikolića i predsjednika Gradskog vijeća Damira Jakšića. Nova sjednica zakazana je za 26. svibnja, nakon dobivanja pisanog mišljenja nadležnih institucija, odnosno Ministarstva uprave i Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, o pravovaljanosti mandata.



Na početku sjednice u četvrtak, na kojoj nisu bili predsjednik Jakšić ni vijećnik Fazekaš, pročelnik Stručne službe grada Slatine Krunoslav Šarabok izvijestio je vijećnike da, unatoč poslanim požurnicama, od Ministarstvu uprave ni od Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa nisu dobivena mišljenja o obavljanju dužnosti članova Gradskog vijeća.

Uz apel "na sve moguće resurse koje Grad ima" da se ova situacija što prije riješi, dopredsjednica Vijeća Tamara Palčić na temelju članka 103. Poslovnika donijela je odluku da se sjednica prekine i zakazala novu za 20. lipnja.

Nakon prekida sjednice izjavu za medije dao je predsjednik Domovinskog pokreta i dogradonačelnik Ilija Nikolić. “Odmah poslije prekida prošle sjednice poslali smo svim nadležnim institucijama upite o sukobu interesa za više gradskih vijećnika, a odgovore još nismo dobili, pa sjednica ni danas nije održana. Kako vijećnici ne bi bili zakinuti za svoja prava, tijekom sljedećeg tjedna bit će im dostavljeni pisani odgovori na vijećnička pitanja na koja možemo odgovoriti. Ispričavam se građanima Slatine što trpe posljedice ovakvih događanja u Gradu. Domovinski pokret ne zagovara izbore, ali ako bude potrebno – ne bježimo od njih”, rekao je Ilija Nikolić. P. Žarković
Ilija Nikolić dogradonačelnik

Jedan klub gradskih vijećnika podnio je niz prijava raznim institucijama o djelovanju gradskih ustanova u kojima su bili članovi i predsjednici upravnih vijeća, pa ćemo javnost o tome izvijestiti kad stignu rješenja

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike