Regija
NA TRGU AKCIJA ‘’ZA SIGURNU VOŽNJU’’

Đaci isprobali kretanje s “pijanim” naočalama
Objavljeno 27. svibnja, 2022.
DONJI MIHOLJAC



Policijska postaja Donji Miholjac u suradnji s Gradom i Turističkom zajednicom održala je na Trgu Ante Starčevića preventivnu akciju "Za sigurnu vožnju‘‘. Policijski službenici davali su savjete o sigurnoj i propisnoj vožnji, a zainteresirani su imali priliku koristiti ‘‘pijane" naočale koje simuliraju stanje alkoholiziranosti. Oni koji su isprobali naočale imali su priliku osjetiti dezorijentiranost, nesigurnost u koraku i smanjene koordinacije koji nastaju zbog konzumiranja alkohola. Naočale su bile posebno zanimljive učenicima OŠ Augusta Harambašića i Srednje škole Donji Miholjac. Neki od njih imali su zadatak s naočalama zaobići čunjeve na improviziranom poligonu, koji se mnogima pokazao gotovo neostvariv.

- Srednjoškolcima, budućim mladim vozačima, prezentirali smo s pomoću ‘‘pijanih" naočala štetnost alkohola, opijata i drugih supstanci. Da bi zaobišli čunjeve bez naočala, potrebno im je dvije-tri sekunde, a s naočalima mnogo više, pritom bi srušili i čunjeve ili bi ‘‘odlutali‘‘ s improviziranog poligona. I ovaj put bilo nam je zadovoljstvo sudjelovati u ovoj preventivnoj akciji jer je, radeći s djecom i mladima, doista vidljivo koliko im je ova vrsta edukacije zanimljiva i potrebna – rekao nam je Božidar Vrselja, član Regionalnog kluba IPA osječko-baranjska Osijek.

Preventivnu akciju ‘‘Za sigurnu vožnju‘‘ podržali su članovi Moto kluba Rimljani Viljevo i Biciklističkog kluba Maraton team Donji Miholjac, koji su promovirali sigurnu vožnju na biciklima i motociklima te pravilno ponašanje vozača u prometu. Na trgu su izložili svoje bicikle i motocikle. Na infoštandu policijski službenici dijelili su edukativno-promidžbene materijale. Preventivnu akciju posjetio je i gradonačelnik Goran Aladić, koji je došao na biciklu.

Svrha ove akcije bila je promicanje prometne kulture vozača bicikala, mopeda i motocikala, a sve u svrhu upozoravanja na poželjno ponašanje u prometu, poštovanje prometnih propisa te korištenje kacige tijekom vožnje. S. Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

3

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad