Regija
OSVJEŽENJE I ZABAVA ZA GOSTE, POSAO ZA SEZONCE

Oba će baranjska bazena do
sredine lipnja biti otvorena
Objavljeno 27. svibnja, 2022.
BELI MANASTIR/KNEŽEVI VINOGRADI



Ljetne su vrućine počele. Doduše, za vikend su najavljene nešto niže temperature, ali ubrzo zatim nastavlja se razdoblje 30+.



Vrijeme je to kada bi se mnogi htjeli osvježiti u vodi. A pravo mjesto za to oba su baranjska bazenska kompleksa, onaj u Belom Manastiru i "stariji brat" u Kneževim Vinogradima. Glasova ekipa posjetila je jučer belomanastirske Gradske bazene u društvu s gradonačelnikom Tomislavom Robom.

- U tijeku su završne pripreme za početak sezone. Sanirano je gotovo sve što je sanirano trebalo biti, slijedi dio radova u uređenju okoliša, tako da bi, ako vrijeme dopusti, vrata Gradskih bazena trebala biti otvorena oko 9. lipnja. U punjenje bazena krećemo ovih dana. Prvo će na red doći dječji i bazen s atrakcijama, a nakon toga i onaj za plivanje. Posjetitelje će dočekati neki novi sadržaji, sve u svrhu što ugodnijeg boravka. Kupili smo određeni broj novih ležaljki i suncobrana, na pergolama će biti postavljene zasjene, a za najmlađe, uz nova igrala, pripremamo igraonicu u zatvorenom prostoru - kaže Rob, dodajući kako će biti još nekih iznenađenja. Paralelno, proširuje se i prostor za ugostitelje. Već su obavljeni razgovori sa studentima koji će na bazenima biti zaposleni tijekom sezone, tako da se očekuje bar 20-tak novih privremenih radnih mjesta, čemu treba dodati ona u režiji ugostitelja. Važno je naglasiti da će cijene ulaznica biti na razini prošlogodišnjih. Neznatno će, najvjerojatnije, poskupjeti iznajmljivanje ležaljki. Osnovnoškolci s područja grada na bazene će moći besplatno.

Daljnja ulaganja u bazenski kompleks, najavio je Rob, bit će nakon predstojeće sezone. Prošle je godine, podsjeća, Gradske bazene u 63 radna dana posjetilo 50-ak tisuća ljudi, a ove godine, ako to dopuste vremenski uvjeti, očekuje se sličan ili veći posjet, čemu su jamac i brojni sadržaji.

Približno isti broj ljudi posjetio je bazene u Kneževim Vinogradima, u čiju je obnovu, zajedno s ugostiteljskim sadržajima, protekle godine uloženo desetak milijuna kuna.

- Početak kupališne sezone bit će 11. lipnja. Budući da je proteklih godina dosta uloženo u cijeli kompleks, ove sezone ništa znatnije neće biti promijenjeno. Djelomično smo, zbog režijskih troškova, korigirali cijene ulaznica, ali će i nadalje djeca do 15 godina s područja Općine Kneževi Vinogradi imati besplatan ulaz, a tjedan dana našim ćemo mještanima prodavati sezonske ulaznice po povlaštenim cijenama. Od ove godine moći će se kupiti i mjesečna ulaznica - kaže Vedran Kramarić, načelnik Općine Kneževi Vinogradi, naglašavajući kako će u sklopu rekreacijskog centra, koji obuhvaća znatno veći prostor od samih bazena, tijekom godine biti brojni zanimljivi događaji. Izdvaja školu tenisa, u koju je ovog trenutka uključeno 40-ak polaznika.

Ivica Getto
Tomislav Rob gradonačelnik Belog Manastira

Predstojeća sezona na Gradskim bazenima bit će odlična prilika za dobru zabavu i ugodan provod. Raduje me i što će na bazenima raditi dvadesetak studenata s područja grada

Desetak milijuna
Govoreći o ulaganjima u RC Bazeni u Kneževim Vinogradima u protekle četiri godine, Kramarić podsjeća na četiri milijuna kuna za obnovu bazenskih školjki, oko 800 tisuća kuna za tobogan, 250.000 kuna za staklenu salu restorana Panon, u čiju je obnovu uloženo 1,5 milijuna kuna. Svemu treba dodati pristupnu cestu do bazena. Sljedeća velika investicija trebala bi biti umjetna trava na pomoćnom igralištu Borca...

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike