Osijek
POZITIVA I DOBAR PROVOD

Osječka Večer vina i umjetnosti slavi 10 godina
Objavljeno 27. svibnja, 2022.
U petak od 18 sati u Perivoju kralja Tomislava očekuje vas umjetnički program uz kušanje vina

Večer vina i umjetnosti Osječanima je jedna od najdražih večeri u gradu, u kojoj glavnu riječ vode dva elementa - vino i umjetnost, čiji spoj gotovo uvijek rezultira nadrealnom količinom ljubavi, pozitive i dobrog provoda.



Ove godine obilježava se deset godina od prve Večeri vina i umjetnosti, koja se i ovom prilikom preselila iz Tvrđe u hladovinu stoljetnih stabala Perivoja kralja Tomislava. Nadolazeća Večer vina i umjetnosti rezultat je spajanja vina, domaćih proizvoda, glazbe i umjetnosti u sadržaj kojim se predstavlja ponuda vinskog turizma i kulture Slavonije i Baranje.

Nezaboravna večer bit će obavijena glazbenom fuzijom osječkih The Moreno‘s i pop-jazzom Munguru benda predvođenim divnim vokalom Ane Stanković. S nama je i DJ Milly koji uspješno diže plesnu energiju na višu razinu. Sad već tradicionalno, Večer vina i umjetnosti dodatno će začiniti i nezaobilazna In Da Sofa na kojoj će ove subote dirigentsku palicu preuzeti DJ Flegma!

Umjetnički program priprema Udruga ReArt koja će predstaviti umjetnička djela nastala na umjetničkoj koloniji sred Erdutskog vinogorja. Nadolazećoj manifestaciji pridružuje se Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola Osijek čiji će učenici na zadovoljstvo svih sudionika i posjetitelja pokazati stečene vještine event menadžmenta. Jamnica d.d. osigurava da nas uz degustaciju vina prati i zdrava hidratacija.

Turistička zajednica Osječko-baranjske županije i Osječko-baranjska županija uz suradnju s Gradom Osijekom i Kreativnom agencijom Adverta poručuju da zaokružite datum na kalendaru i akumulirate hrpu dobre volje koju ćete rado dijeliti s okupljenima. Stoga, pripremite svoja osjetila jer vas u petak, 27. svibnja, od 18 sati u Perivoju kralja Tomislava očekuje bogat glazbeni i umjetnički program uz predstavljanje i kušanje vina Slavonije, Baranje i Srijema.

Program Večeri vina i umjetnosti kreće u 18 sati predstavljanjem i kušanjem vina Slavonije i Podunavlja. Kušanje vina moguće je uz kupnju vinskih bonova po cijeni od 10 kuna i vinske čaše po cijeni od 20 kuna.

Udruga REART predstavit će umjetničku koloniju Erdut čija su djela nastala u okruženju erdutskih vinograda tijekom prošlogodišnje berbe. Šest umjetnika družilo se na umjetničkoj koloniji u Erdutu i zajednički stvaralo kolekciju vinskih bačvi transformiranih u iznimna umjetnička djela koja će svoj dom naći u vinarijama erdutskog vinskog poluotoka. Inspirirajte se tajnom vezom vina i umjetnosti uz djela Josipa Brandisa, Ivane Lončarić, Cecile van der Heiden, Valentine Grubančević, Elizabeth de Vaal, Slađane Zubić i Dénesa Hizsnyika uz umjetničke fotografije Osječanina Zlatka Balentića s čašom fina vina u ruci!
Mario Vuk
BOGAT GLAZBENI PROGRAM
Glazbeni dio također počinje od 18 sati do ponoći uz The Moreno‘s, osječki fusion band koji će vas rasplesati uz ritmove jazza, bluesa, funka i latina. Slijedi trio Munguru s kombinacijom elektronike i živih instrumenata, promovirajući pop-jazzy stil. Potom DJ Milly, ujedno jedan od glazbenih urednika Radija Osijek, koji je spreman za dizanje plesne energije, i na kraju prepoznatljiva In Da Sofa koja vas poziva na predah od svakodnevnih napetosti, umora i turbulencija da si dopustite tijelima stapanje s ritmom koji će zadati DJ Flegma.

Najčitanije iz rubrike