Mozaik
ONAKO KAKO SU IZGLEDALI 70-IH

Na turneji nastupaju u obliku - ABBAtara
Objavljeno 27. svibnja, 2022.
Legendarna švedska pop-grupa ABBA vraća se na pozornicu u petak u Londonu, ali u obliku avatara koji će članove grupe prikazati onako kako su izgledali 70-ih, u svjetlucavim kostimima i čizmama s petom. Obožavatelji će slušati njihove glasove, no pjevači neće biti na pozornici. Posjetitelji koncerata vidjet će ABBAtare u hologramskom obliku koji prikazuju članove grupe onako kako su izgledali na vrhuncu slave.

- Uložili smo srce i dušu u ove avatare te sada oni preuzimaju - rekao je Bjorn Ulvaeus u intervjuu za AFP uoči premijere u Stockholmu. Obožavatelji će na "ABBA Voyage" spektaklu u Londonu ponovno moći vidjeti njega, Agnethu Faltskog, Bennyja Anderssona i Anni-Frid Lyngstad - čija prva slova u imenima tvore naziv ABBA - kako izvode hitove iz 70-ih i 80-ih, kao i njihov nedavni povratnički album. Grupa je ponovno okupljanje najavila u rujnu prošle godine izbacivši nove singlove "I Still Have Faith in You" i "Don‘t Shut Me Down". Dva mjeseca kasnije objavili su album "Voyage" s deset pjesama i najavili planove za koncert uz korištenje visoke tehnologije u posebno dizajniranoj londonskoj dvorani. Drugi pokušaji koncerata s hologramima dobili su mlake kritike, ali ABBA se nada da će njihovi obožavatelji osjećati kao da gledaju ‘pravu stvar‘.

- Ovo je jedan od najodvažnijih projekata ikada napravljenih u glazbenoj industriji. Nemam pojma kako će publika to prihvatiti, ali mislim da će potaknuti emocije, da će avatare doživjeti kao prave ljude - rekao je Ulvaeus koji je s Bennyjem Anderssonom napisao većinu najvećih hitova grupe. Spektakl će se prikazivati sedam dana u tjednu do početka listopada u namjenski izgrađenoj ABBA Areni u istočnom Londonu. H
Možda ste propustili...

U ORGANIZACIJI KULTURNOG CENTRA VINKOVCI I FITNESS CENTRA APELLO FENIX

Više od 100 vinkovačkih i osječkih plesača zaplesalo u pješačkoj zoni

FESTIVAL UMJETNIČKE TAMBURAŠKE GLAZBE

400 glazbenika izvelo 50 skladbi za tamburu

KOLEKCIONARI ČEKAJU SRPANJ I SOTHEBY’S

Na dražbi nude rijetke skice da Vincijeve Posljednje večere

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PANONSKA JEZERA, JEDINSTVENI SVJETSKI FENOMEN

Tuzlanska slana jezera
iz godine u godinu
privlače sve više turista

2

U SUBOTU, 2. SRPNJA, U 21 SAT, NA TRGU VATROSLAVA LISINSKOG

Počinje Osječko ljeto kulture

3

FESTIVAL UMJETNIČKE TAMBURAŠKE GLAZBE

400 glazbenika izvelo 50 skladbi za tamburu