Tehno
IGRALI SMO: MLB THE SHOW 22

Najbolja simulacija bejzbola koju možete igrati na konzoli
Objavljeno 27. svibnja, 2022.
Od sve tri verzije koje imamo na konzolama, svaka od njih bila je blagi pomak od prethodnika
Točno godinu dana nakon prošlog izdanja, na našu PlayStation 5 konzolu stigao nam je svježi primjerak popularnog simulatora bejzbola MLB The Show 22.

MLB The Show serijal prvi smo put zaigrali u 2020. godini, a sada nas evo već na trećem primjerku koji imamo prilike igrati. Kao osobama kojima je bejzbol potpuno stran, bilo je zanimljivo upoznati se s nekim od pravila i načinima igre. S novim izdanjem MLB The Show 22 Sony je trebao u cijelosti iskoristiti konzole nove generacije, a pod tim najviše mislimo na PlayStation 5 konzolu na kojoj smo i mi zaigrali MLB The Show 22.

Za one koji znaju


Igrače MLB The Show 22 igre podijelili bismo u dva tabora. Prvi su oni koji su fanovi bejzbola, koji prate utakmice i kojima pojmovi poput "Cirkus Catch", "Can of Corn" ili "Meatball" nisu jela s menija, nego sleng koji se koristi upravo na utakmicama bejzbola. Njima je MLB The Show 22 zasigurno već u kolekciji i iza njih su sati i sati igre. Druga, pak, skupina su oni, a u koje se i sami ubrajamo, kojima je bejzbol sport u kojemu se koristi palica i loptica. I to je to. Kroz prizmu igrača kojemu pripadate možemo napisati dvije posve različite recenzije, no nastojat ćemo balansirati. MLB The Show 22 donosi blagi pomak u odnosu na prethodnika. Zapravo, od sve tri verzije koje imamo na konzolama, svaka od njih bila je blagi pomak od prethodnika. Neki (čitaj fanovi bejzbola) koji ovaj serijal prate to mogu uzeti kao zamjerku, jer kupovanjem nastavka neće dobiti toliko toga novoga. Jedna od novosti koja se marketinški jako gurala je da je nakon 16 godina Matt Vasgersian ustupio mikrofon Chrisu Singletonu i Jonu "Boogu" Sciambiju. Taj dvojac donio je neke novine koje do sada nikada nisu viđene u praćenju virtualne utakmice. Dvojac je u gotovo 300 sati snimanja za igru odradio više od 45 tisuća različitih replika. I dok će onima manje upoznatima s bejzbolom ovo biti ‘wow‘, upućeni će zamjeriti što voditelji nekada neće izreći ime popularnog igrača, nego njegov broj. No, očito se u 45 tisuća replika nije uspjelo sve pokriti. U smislu igre, Road to The Show nije donio značajniju promjenu, a najveći novitet predstavlja mogućnost kreiranja više igrača.

Nove animacije


U grafičkom smislu MLB The Show 22 najbolja je simulacija bejzbola koju možete zaigrati. Iako je grafički više-manje ista kao prethodnik (ponovno se referiramo na male novosti), igra ipak donosi znatno više animacija. U pogledu kompleksnosti igra pruža najzabavniji te najkompleksniji osjećaj bejzbola koji možete zamisliti. Mehanika koja je dobro funkcionirala i u prošlogodišnjem izdanju ovdje je unaprijeđena te dodatno poboljšana, a sada imamo čak tri različita načina udariti loptu (uz klasičan swing sada imamo jaki i kontaktni način zamahivanja). S druge strane terena, Pitcheri (bacači) dobili su poboljšan način tempiranja i usmjeravanja lopte. PAR (Perfect Accuracy Region) mehanika također je doživjela poboljšanje jer prilikom bacanja na ekranu vidite sjene koje ocrtavaju najbolju moguću putanju lopte. Sve u svemu, možemo biti zadovoljni viđenim što MLB The Show 22 donosi.

Ocjena: 90



Dojam: Ako ste ljubitelj bejzbola, tada vam zasigurno recenziranje MLB The Show 22 nije ni trebalo jer igru već imate u kolekciji, a ako ste novak koji se želi upoznati s ovim sportom za kojim lude milijuni Amerikanaca, onda je MLB The Show 22 opet jedini logičan izbor jer trenutno predstavlja najbolje od bejzbola što možete zaigrati na konzoli.

 

Marin Režić
Najčitanije iz rubrike