TvObzor
DOCTOR STRANGE AND THE MULTIVERSE OF MADNESS

Prava ljubav postoji u svim svemirima u multiverzumu
Objavljeno 27. svibnja, 2022.

Ako niste gledali seriju "WandaVision", nemojte ni pokušati gledati film "Doctor Strange and the Multiverse of Madness", jer vam ništa neće imati smisla. Možda hoće, ako ste strastveni ljubitelj stripova, pa možete nekako to sve posložiti u glavi...



Sam film kronološki se nastavlja i na spomenutu seriju i na film "Spider-Man: No Way Home", u kojemu smo imali prilike vidjeti kako se Peter Parker snašao u multiverzumu, naravno uz pomoć Doktora Strangea. Ako ste mislili da je taj film bio kompliciran kad je riječ o fluidnosti vremena i prostora, onda se dobro naspavajte prije gledanja ovog filma.

Životarenje u jednom svemiru - u kojemu odlazi kao gost na vjenčanje svoje vječite ljubavi Christine - Doktoru Strangeu prekida susret s posebnom djevojčicom Americom, koja ima posebnu moć: može putovati kroz multiverzum, dakle iz jednog u drugi paralelni svemir. Naravno da je njezina moć tražena roba i ona mu se požali kako ju ganjaju demoni. Kako bi joj pomogao, Strange se dosjeti kako bi u borbi protiv demona mogla dobro doći pomoć vještice i odmah odlazi k Wandi. E, tu se zeznuo... Neću otkrivati više, jer i sama prezirem spoilere. Sigurna sam da fanovi serijala već znaju kako se priča nastavlja. A poruka filma je jednostavna: prava ljubav postoji u svim svemirima.

Unatoč svojem dvosatnom trajanju, film ni sekunde nije naporan niti dosadan; nema razvlačenja radnje ni suvišnih monologa. Sve ide fluidno i vrlo zabavno, posebice ako ste fan Benedicta, kao recimo ja, pa vam je gušt što je on u gotovo svakom kadru. Uz to, film se doista mora gledati u kinu, jer bi bila šteta takve efekte i vizualnu raskoš gledati na malom ekranu doma. Sigurno ćete se zabaviti, no nemojte sa sobom voditi premalu djecu, jer ima dosta mračnih scena na koje sam i sama doslovce poskočila i malkoc zažmirila (smijeh). I da, i ovaj put, kao kod svih Marvelovih filmova, morate odgledati odjavnu špicu kako biste vidjeli dva dodatka filmu, koja nagovješćuju nastavak.
Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

PRIKAZIVANJE HVALJENE HRT-OVE SERIJE OČEKUJE SE NA JESEN

Počelo snimanje druge sezone “Dnevnika velikog Perice”

Najčitanije iz rubrike