Sport
SVJETSKI VESLAČKI KUP U BEOGRADU

Sinkovići opet u dvojcu na pariće, u Srbiji i Šain
Objavljeno 26. svibnja, 2022.
Hrvatske veslačice i veslači zagrijavali su se za sezonu na domaćim natjecanjima na zagrebačkom jezeru Jarun, a ovoga vikenda čeka ih izazov u Beogradu, koji je domaćin prve regate Svjetskog kupa. Najbolji hrvatski veslački tandem, Martin i Valent Sinković, nakon što su u dvojcu bez kormilara osvojili sve što se osvojiti može, vratili su se u dvojac na pariće. Prošlo je punih šest godina otkad su Sinkovići osvojili nezaboravno olimpijsko zlato u Riju de Jeneiru u dvojacu na pariće, pa potom prešli u dvojac bez kormilara u kojem su također doživjeli olimpijski trijumf prošle godine u Tokiju. No sada se vraćaju veslanju s dva vesla u rukama, u čemu su od 2014. do 2016. godine bili apsolutno nepobjedivi. Jesu li i dalje takvi pokazat će već u Beogradu.



- Bit će to prva ovakva regata u dvojcu na pariće još od Rija i baš smo uzbuđeni. Iako je bilo manjih problema s ozljedama, pripreme su dobro prošle i dolazimo spremni na utrku. Zadovoljni smo kako nam ide, a brzine koje postižemo u čamcu su slične onima iz starih dana - poručio je Valent Sinković. Inače, Sinkovići drže svjetski rekord u dvojcu na pariće iz Amsterdama 2014. godine, kada su 2000 metara prešli za 5:59.72, što do danas nije nadmašeno.



U dvojcu na pariće nastupat će i osječki veslač David Šain, kojemu će partner u čamcu biti Ivan Piton. U Beogradu će boje hrvatskog veslanja braniti i bivši "iktusovci" Anton i Patrik Lončarić u "dvojcu" bez", a u toj disciplini će nastupiti i sestre Jurković. Dora Dragičević će veslati u disciplini laki samac. I. Li.
Možda ste propustili...

IZABELA LOJNA UOČI SUSRETA SA SPLIĆANKAMA

Pobijedimo li Hajduk, jedna ruka nam je već na trofeju

U OSJEČKOM PERIVOJU SPREMAJU SE ZA MEĐUNARODNI TURNIR

Osijek Open i ove će godine okupiti brojno i vrlo dobro tenisko društvo

Najčitanije iz rubrike