Sport
PADOBRANCI SKAKALI NA CILJ U POREČU

Osječka ekipa završila ispred svih
Objavljeno 25. svibnja, 2022.
Dolazak lijepog vremena označio je i početak padobranskih natjecanja. Prvo ovosezonsko u Hrvatskoj održano je u Istri, u organizaciji Fly Cluba Poreč, a skakalo se u disciplini skok na cilj. U Poreču su se okupile ekipe iz Hrvatske, a nastupili su i padobranci iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Katara koji se ovdje nalaze na pripremama, pa su se okušali među našim skakačima na cilj. U tom društvu bila je i osječka ekipa u sastavu Helena Janson, Jadranka Zaradić, Siniša Živko, Alen Mezit i Roko Erceg. Osječani itekako mogu biti zadovoljni, kući su se vratili punog naramka medalja i pehara, u ekipnoj konkurenciji su bili prvi ispred ekipe iz Sinja te Poreča.



Pojedinačno u muškoj konkurenciji Siniša Živko je osvojio treće mjesto, ispred njega su bili samo Goran Ratkajec i Željko Žrvnar, obojica iz AK Cumulus. Kod juniora Roko Erceg je također osvojio broncu, dok su u ženskoj konkurenciji ispred svih bile osječke padobranke, Helena Janson je osvojila prvo, a Jadranka Zaradić drugo mjesto.



Članovi Aero kluba Osijek su vrlo dobro otvorili sezonu, ovo ljeto ih čeka još dosta natjecanja u sklopu priprema za kulminaciju sezone, Svjetsko prvenstvo koje će se u drugoj polovini srpnja održati u češkom Strakonyceu. U sklopu priprema za SP bit će i jedno natjecanja na “domaćem terenu”, Osijek kup na čepinskom aerodromu 18. i 19. lipnja. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike