Sport
BIJELO-PLAVI GLEDAJU PREMA KVARNERU

Osijeku zanimljiv Pavičić, a Zekić bi posudio Dakua
Objavljeno 26. svibnja, 2022.
- Pokušat ćemo se pojačati u svim linijama momčadi, i bit ćemo spremni reagirati ako ode netko od prvotimaca - kaže Bjelica

Svaki prijelazni rok navijači NK Osijek očekuju s posebnim zanimanjem pa ni ovog ljeta priča neće biti drukčija. Bijelo-plavi nisu uspjeli ostvariti svoje želje i uzeti bar jedan trofej ove sezone, ali, s obzirom na njegovu ambicioznost, ne treba sumnjati kako će trener Nenada Bjelice željeti dodatno pojačati momčad.



Opet, ne treba očekivati nekakav vatromet dolazaka, jer Osijek je više-manje dobro pokriven na svim pozicijama, ali to nikako ne znači da će Bjelica sjediti prekriženih ruku.

Pavičić na oku


U biti, jedan novi igrač već je zimus potpisao. Riječ je o mladom Crnogorcu Nikoli Janjiću (19), koji je univerzalan igrač, može pokrivati pozicije lijevog beka i desnog krila. Iza njega je dobra sezona, u kojoj je postao A reprezentativac Crne Gore, pa mu Bjelica svakako planira pružiti priliku u novoj sezoni.

- Ostat će s nama najmanje šest mjeseci, a onda ćemo procijeniti je li ga bolje poslati na posudbu ili će se nametnuti - kratko je komentirao Bjelica.

Naravno, navijači očekuju zvučnija imena, a i takvih ima u planovima. Jedno ime posebno intrigira. Riječ je o veznjaku Domagoju Pavičiću, kojem u Rijeci istječe ugovor pa bi ga se moglo dovesti bez odštete. Taj 28-godišnjak zapravo bi bio idealan izbor za način igre koju preferira Bjelica, pa trener bijelo-plavih i ne skriva da mu je on zanimljiv.

- Ne bih imao ništa protiv kada bismo ga doveli. Međutim, koliko imam informacija, njegov je prioritet odlazak u inozemstvo, ali to ne znači kako nećemo pokušati - kaže trener bijelo-plavih.

Pavičić je već u zrelim igračkim godinama, pa je pitanje gdje bi u Europi mogao dobiti novac koji mu može dati Osijek. Jasno, osim Liga petice. Naravno, uvijek postoji opcija odlaska u Kinu ili na Bliski istok, ali je pitanje kakve su Pavičićeve ambicije u trenutku kada ulazi u najbolje godine svoje karijere. Kad su u pitanju dolasci, priča je otprilike uvijek ista.

- Tražit ćemo pojačanja u svim linijama momčadi jer moramo biti spremni i na poneki eventualni odlazak. Ako bi nas napustio igrač koji je bio prvotimac, moramo biti spremni promtno reagirati i popuniti tu poziciju - poručuje Bjelica.

Nije tajna da zanimanja ima za nekolicinu igrača bijelo-plavih sa statusom prvotimca, poput Ivice Ivušića, Mihaela Žapera, Laszla Kleinheislera i Danijela Lončara. Zanimljivo je kako je stigla i ponuda Spartaka iz Moskve za Darka Nejašmića, ali ona je glatko odbijena jer ovo baš i nije vrijeme u kojem je Rusija poželjna destinacija za nastavak nogometne karijere.

Kada pogleda na podugačak popis igrača pod profesionalnim ugovorom, Nenad Bjelica se vjerojatno pita odakle krenuti u raščišćavanje. Postoji na njemu određeni broj igrača koji ili uopće nema budućnosti u Gradskom vrtu ili su zanimljivi, ali će sljedeće sezone teško imati potrebnu minutažu, pa bi ih se poslalo na posudbu. Jedan je iz te kategorije, onih koji bi mogli ići na novu posudbu, Mirlind Daku.



Zekić bi Dakua


On je prilično napredovao otkako je Bjelica preuzeo kormilo, a proljeće je proveo na posudbi u slovenskom prvoligašu Muri, gdje je imao vrlo dobar učinak. Pet puta je bio strijelac i tomu je dodao pet asistencija, što su brojke koje privlače pozornost. Jedna ponuda već postoji. Naime, Kosovara bi rado u svojim redovima vidio nekadašnji trener Osijeka, a danas šef struke u Slaven Belupu Zoran Zekić. Iz Osijeka se još nisu očitovali o tome, a vjerojatno će to učiniti u prvim danima priprema za novu sezonu. Na kraju, Bjelica se još nije jasno očitovao o planovima vezanim uz igrače na koje neće računati u novoj sezoni. Bilo da se radi o onima koje je prekrižio, bilo o onima koje planira zadržati, ali ih proslijediti na posudbu. Daku bi mogao biti jedan od tih za posudbe, ali nije isključeno da će ga Bjelica još jednom željeti vidjeti na pripremama.

Dalibor Keler
KARAMATIĆ OTIŠAO U OLIMPIJU
Krenuli su odlasci iz Gradskog vrta, onaj prvi nije vezan uz prvu momčad. Riječ je o Mateu Karamatiću, stoperu koji je igrao za Osijek II u drugoligaškom natjecanju. On je sporazumno raskinuo ugovor s bijelo-plavima, a za novu destinaciju izabrao je ljubljansku Olimpiju. Tamo će ga dočekati još jedan nekadašnji igrač bijelo-plavih Marin Pilj, ali i jedan od velikana hrvatskog nogometa Robert Prosinečki, koji je trener “zmajčeka”.

Najčitanije iz rubrike