Sport
DOIGRAVANJE ZA PRVAKA HRVATSKE

PPD Zagreb uzeo jubilarni,
30. naslov, NEXE “umro muški”
Objavljeno 25. svibnja, 2022.
Zamalo su se rukometaši NEXE-a, pred kraj susreta, izvukli iz ponora i odveli seriju za prvaka u nastavak

Rukometaši PPD-a Zagreb u Našicama su uz internacionalnu "campione" proslavljali još jedan naslov prvaka Hrvatske. Jubilarni im je to, 30. zaredom. Njihovu pjesmu kvario je pokoji zvižduk s tribina i skandiranje igračima NEXE-a od publike koja je ostala u našičkoj dvorani pratiti dodjelu pehara.



Pakleno je bilo u našičkoj dvorani, pola sata prije početka utakmice gledatelji su je popunili do vrha. Zbog susreta između NEXE-a i PPD-a Zagreb čak su našička djeca mogla ranije iz škole.

Ozljeda Jaganjca


PPD Zagreb bolje je otvorio susret. U 7. minuti nakon pogotka Klarice poveli su gosti s 5:2, no nije to bila najgora vijest za momčad i navijače NEXE-a u tim trenucima. Ozlijedio se Halil Jaganjac i morao je napustiti igru. Šepajući je napustio teren, kasnije smo na njegovu gležnju vidjeli led. Jaganjac je inače zbog jednog nezgodnog udarca propustio prethodni subotnji susret u Kutiji šibica. Tada u igri nije bilo ni Janka Kevića, koji je ovaj put predvodio napad NEXE-a. Branko Tamše je prethodno Kevićevo izostajanje objasnio "taktičkim razlozima". Zanimljivo, u momčadi PPD-a Zagreb bio je Sandro Obranović, premda je u prethodnom susretu zaradio plavi karton, koji zahtijeva pokretanje disciplinskog postupka. Doista ne znamo kako su to sada objasnili "veliki meštri hrvatskog rukometa". Primjerice u momčadi NEXE-a nije bilo Saše Barišića-Jamana, koji je također "poplavio" u prethodnom susretu. Upravo je Obranović u 10. minuti pogodio za vodstvo PPD-a Zagreb 7:3. NEXE se ipak stabilizirao u 13. minuti Jelinić je smanjio na 7:6. Bilo je prigoda za izjednačenje, ali na odmor se otišlo s prednosti PPD-a Zagreb od dva razlike. Uz ozljedu Jaganjca, hendikep je bio i što je već u 15. minuti Luka Moslavac zaradio drugo isključenje. Moslavac i Jaganjac činili su "srce" našičke obrane, pa je Branko Tamše morao tražiti nove varijante. Pred kraj poluvremena Šipić je u izglednoj prigodi pogodio Radovanovića ravno u glavu. Srećom, vratar NEXE-a se ubrzo pridigao, no dojam je da je Šipić zbog toga trebao biti bar dvije minute sankcioniran zbog opasnog udarca.

Ozljeda i Jelinića


Osječki suci Tomislav Cindrić i Robert Gonzurek nisu nikako imali laku zadaću. Naboj i tenzije su narasli. Na kraju dojam je, da će se i nakon ovoga susreta neke snimke "vrtjeti" po portalima. No, ono što vrijedi najviše istaknuti je fanatičnost koju su u završnici susreta prikazali igrači NEXE-a. Na ulasku u posljednjih deset minuta susreta PPD Zagreb je imao šest pogodaka prednosti. Prethodno su se dogodile nove loše vijesti za NEXE. Nakon što je postigao pogodak, na podu ležeći uz bolnu grimasu je završio i Marin Jelinić. Fair-play potez sa Zagrebove klupe kada je fizioterapeutu NEXE-a Gabrijelu Hmuri pritrčao i njegov kolega Damir Kajba. Nekoliko minuta trajala je intervencija, Jelinić je izišao na rukama igrača, no kasnije se, vidjeli smo, pridigao. Unatoč lošim vijestima i negativnom rezultatu igrači NEXE-a se nisu predali. Melić je postigao dva uzastopna pogotka, potom je pogodio i Kavčič, a zatim i Radovanović na prazan gol, nakon što je prethodno obranio jedan šut "zagrebaša". Tribine su eksplodirale. Melić je pogodio za 23:24, no kod Zagrebova napada, osječki suci sude sedmerac za goste. Poletjeli su predmeti na teren, uz uzvike "je.. vas Gobac". Moslavac je vratio na "minus jedan", Klarica pogodio za ponovno Zagrebovih "plus dva", a onda Moslavac pogodio gredu (neki kažu da je lopta nakon grede prešla crtu?) Kod rezultata 26:24 Meliću mladi Matej Mandić brani sedmerac, a Markušiću potom i zicer. Igrači PPD-a Zagreb već su počeli slaviti, a pravo je nastalo tek nakon što im je uručen pehar. NEXE-u slijedi put u Lisabon. Trebat će se ponajprije oporaviti nakon ove velike bitke u nastavcima.

Krešimir Lacković
NEXE       24 (9)

PPD ZAGREB       26 (11)

NAŠICE – Dvorana OŠ Kralja Tomislava. Gledatelja: 2.000. Suci: Tomislav Cindrić i Robert Gonzurek (Osijek)

NEXE: Kuzmanović, Radovanović 1(11+1), Vejin 2, Jelinić 3, Manci-Mičević, Blažević, Velkavrh, Severec 2, Moslavac 3, Kević 2(1), Tomić 4, Melić 6(3), Jaganjac, Kavčič 1, Markušić I Pribetić.

PPD ZAGREB: Slavić (9+0), M. Mandić (1+1), Šipić 1, Vistorop, D. Mandić 3, Klarica 5, Gojun, Srna 1, Klis, Musa 3, Matanović, Čupić 10(6), Ravnić, Obranović 1, Leimeter 2 I Grahovac.

SEDMERCI: NEXE 5(4), PPD Zagreb 7(6); ISKLJUČENJA: NEXE 10 minuta (Moslavac 2+2, Kavčič 2, Tomić 2, Pribetić 2), PPD Zagreb 8 minuta (D. Mandić 2, Grahovac 2, Klarica 2+2).

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku