Mozaik
POMOĆ IZDAVAČA

Harry Potter besplatno na ukrajinskom
Objavljeno 26. svibnja, 2022.
Otkako je Rusija napala Ukrajinu, nekoliko međunarodnih organizacija pokrenulo je različite programe pružanja pomoći milijunima izbjeglica iz Ukrajine. U sklopu jednog od njih knjige o Harryju Potteru prevedene su na ukrajinski jezik i nude se besplatno na svim digitalnim uređajima. Usred eskalacije napetosti u ratom razorenoj Ukrajini, svrha ovog plemenitog poteza je pružiti olakšanje djeci i donijeti im tračak sreće u teškim vremenima, pišu britanski mediji.

Prevedena verzija romana za besplatno čitanje objavljena je na internetskoj stranici izdavačke kuće Pottermore. I autorica knjiga o Harryju Potteru, JK Rowling reagirala je na tweet i pružila podršku Ukrajini uz hashtag #SlavaUkrajini. Izdavačka kuća Pottermore na svojoj je web-stranici otkrila da će surađivati ​​s dobrotvornom organizacijom JK Rowling, Lumosom i ostalim dobrotvornim i humanitarnim organizacijama kako bi se proširila poruka o besplatnoj dostupnosti knjiga na ukrajinskom. Globalni digitalni izdavač knjiga objavio je da je nakon ruske invazije na Ukrajinu želio napraviti nešto za djecu da bi im se makar malo pomoglo.

Tako su otkrili način na koji knjige o Harryju Potteru učiniti dostupnima za besplatno čitanje na internetu svim obiteljima na čije je živote tako radikalno utjecao sukob. Kao i u drugim europskim državama, te na ostalim kontinentima, mali čarobnjak i dalje je vrlo čitan, a svako malo pojave se nova izdanja. Harry Potter je bio čitano štivo i u Ukrajini, pa nema sumnje kako će, ne samo djeca, koristiti i čitati prevedene knjige na digitalnoj platformi. Sve je dobro što pomaže odmaknuti misli od ratnih strahota koje su u Ukrajini počele 24. veljače. M.Bu./H
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

Što Hrvatice i Hrvati najviše kupuju u sex shopovima?

2

TRADICIONALNI KONCERT "NA LIVADI NA JANKOVCU"

Izveli klasičnu, rock i glazbu iz filmova

3

PUHAČKI ORKESTAR GRADA KOPRIVNICE

Kad Podravci krenu nizvodno