Regija
NAJLJEPŠI ŠKOLSKI VRTOVI

Područna škola Kapelna natječe se za najvrt 2022.
Objavljeno 26. svibnja, 2022.
KAPELNA



Osnovna škola “Ante Starčević” Viljevo prijavila je školski vrt Područne škole u Kapelni na natječaj ‘’Najljepši školski vrtovi 2022.’’ koji je u suradnji s Ministarstvom obrazovanja te uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Fonda za zaštitu okoliša, raspisala Hrvatska radiotelevizija. Ova mala škola sa samo osmero učenika vizure svoga školskoga dvorišta počela je mijenjati prije tri godine, kada je energetski obnovljena školska zgrada, nakon čega su dječje ruke zajedno s učiteljicom i pomoćno-tehničkim osobljem prionule poslu. Školski vrt je kreativno i funkcionalno osmislila učiteljica Darija Perić, koja vodi ekološku sekciju Začinski vrt Učeničke zadruge Čuvarkuća.



U vrtu kapelačke područne škole nalaze se ukrasni grmovi, sezonsko cvijeće, trajnice, ljekovito i začinsko bilje te voćke. Uz travnjak uređen je kamenjar uz zgradu, a u dvorištu dominiraju zanimljivi kamenjari od stare cigle s ljetnicama. Školu je posjetilo i prosudbeno povjerenstvo koje je sve pažljivo pregledalo, a oduševio ih je stari voćnjak, moćna lipa, predivan travnjak, raznoliko bilje, obrubi od starih crjepova te cvjetnjaci od starih opeka.



Ravnateljica OŠ “A. Starčević” Blaženka Škrlec kaže kako je 2018. godine na natječaj prijavljen vrt matične škole te mu je pripala Nagrada za tradicijski uzgoj. “Nagradu smo dobili za školski vrt matične škole. Uz vrt s autohtonim biljem u matičnoj školi imamo i povrtnjak u kojem uzgajamo povrće koje koristimo u školskoj prehrani. Škola smo koja vodi brigu o okolišu i trudimo se živjeti u suglasju s prirodom. Ekologija i očuvanje su nam jedan od stalnih prioriteta u školskom kurikulumu. Svi volimo živjeti i raditi u lijepom okruženju”, rekla nam je ravnateljica. Istaknula je kako školski vrtovi u matičnoj i u četiri područne škole imaju pozitivan utjecaj na učenike.

S. Fridl
Možda ste propustili...

POSAO ZA 60 RADNIH DANA

Golinci dobivaju LED javnu rasvjetu

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

DVD BENIČANCI

Za dom 30.000 €

Najčitanije iz rubrike