Mozaik
SARAJEVO FILM FESTIVAL

Antoneta Alamat Kusijanović članica je žirija
Objavljeno 26. svibnja, 2022.
Hrvatska redateljica i scenaristica Antoneta Alamat Kusijanović članica je žirija koji će odlučivati o najboljim ostvarenjima ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala (SFF), potvrdili su iz direkcije ove najveće regionalne filmske smotre. Žirijem će predsjedati austrijski redatelj i scenarist Sebastian Meise, a uz Kusijanović u njegovu su sastavu i francuska redateljica, scenaristica i producentica Lucile Hadžihalilović, srbijanski glumac Milan Marić te izraelski producent Katrial Schory. Meise je kazao kako je osobno na poseban način vezan uz SFF, pa će mu biti velika čast predsjedati žirijem koji će odlučivati o najboljim filmovima, redateljima i glumcima ostvarenja koja budu prikazana na ovogodišnjem, 28. festivalu koji će se održati od 12. do 19. kolovoza.

- Sarajevo je posebno mjesto i ovdje je sveprisutan jedinstveni osnivački duh SFF-a. Duboko je humanističko uvjerenje da film može učiniti ono što politika ne može: ujediniti ljude - rekao je Meise, čiji je posljednji film "Konačna sloboda" osvojio nagradu žirija u programu Izvjestan pogled filmskog festivala u Cannesu.

Film "Murina" Antonete Alamat Kusijanović, koji je u Cannesu prošle godine osvojio nagradu Zlatna kamera za najbolji debitantski film, bio je uvršten i u natjecateljski program prošlogodišnjeg SFF-a. H
Možda ste propustili...

OSMI PUT U SLAVONSKOM BRODU

CMC 200 Slavonija fest: Parni valjak

U IZRAVNOM PRIJENOSU NA HRT-U NASTUPIT ĆE DVADESET IZVOĐAČA

Premijerne izvedbe i jaka konkurencija na 71. Zagrebačkom festivalu

"ZBUDI ME" MARKA ŠANTIĆA STIŽE U KINA

Provokativna drama o ksenofobiji i povijesnom revizionizmu

Najčitanije iz rubrike