Dome slatki dome
TEST: EINHELL GE-LC 36/35 LI-SOLO

Uz ovaj model spremni ste za sve zadatke
Objavljeno 26. svibnja, 2022.
Ova lančana pila kreirana je kao model koji može parirati klasičnim benzinskim modelima
Aku lančanu pilu iz Einhella već smo imali prilike isprobati, no sada nam je u ruke stigao ozbiljan model koji bez ustručavanja mogu odabrati i oni sa zahtjevnim zadacima. Život bez lančane ili, češće rečeno, motorne pile mnogima je nezamisliv. Ako se malo osvrnete oko sebe, lančane pile neizostavan su alat za sve one koji imaju vrt, potom kod majstora u građevini, a, naravno, svi ih vežemo i uz šumare, odnosno osobe koje za osobne potrebe ili za prodaju "prave" drva. I dok smo model Einhell GE-LC 18 Li vidjeli više za one koji tek povremeno imaju potrebu neko drvo prepiliti, model Einhell GE-LC 36/35 Li-Solo je mnogo moćniji i može stati uz bok benzinskim modelima.

Jednostavnost kao prioritet


Einhell GE-LC 36/35 Li-Solo dolazi kao solo alat bez baterije i punjača. To smo već naučili iz naziva "Solo" u imenu proizvoda koje Einhell nudi. Ideja iza ovog poteza je u manjem utjecaju na okoliš jer ne gomilamo nepotrebno velik broj punjača i baterija, ali i za kupce puno osjetljivijem pitanju – cijene. Kako alat stiže bez baterije i punjača, njegova je cijena povoljnija, a za sve one koji već koriste Power X-Change sustav, sve postojeće baterije, kao i punjače moguće je koristiti i s ovom lančanom pilom. Einhell GE-LC 36/35 Li-Solo zahtijeva dvije baterije za rad, a naša je preporuka ići s nekim od modela većeg kapaciteta (primjerice 4,0 Ah). Jasno, što je kapacitet baterije veći, to je i vrijeme rada duže. Lančana pila izrađena je vrlo kvalitetno od plastike koja ulijeva povjerenje u svoju dugovječnost. Sama priprema za rad aku lančane pile nemjerljiva je s ijednom danas dostupnom benzinskom. Naime, Einhell GE-LC 36/35 Li-Solo pila sprema je za rad doslovno za nekoliko minuta. Dovoljno je staviti lanac, koji inače potpisuje lider Oregon, u vodilicu te ju postaviti uz pomoć steznog mehanizma koji je dovoljno samo rukom pričvrstiti. Ulijevanjem ulja za podmazivanje (lancola) u spremnik i umetanjem baterija – spremni ste. Ovakvu jednostavno benzinski modeli ne mogu ponuditi, a briga oko goriva, mješavine, ulja, svjećica, te alat potreban za servisiranje benzinskih modela lako će pasti u zaborav uz Einhell GE-LC 36/35 Li-Solo.

Za velike igrače


Einhell GE-LC 36/35 Li-Solo lančana pila kreirana je kao model koji može parirati klasičnim benzinskim modelima iz iste kategorije. Duljina mača je čak 35 cm, a brzina reza je respektabilnih 15 m/s. Doista, čak kada smo pilu dali u ruke i iskusnom šumaru, oduševljenje je bilo teško sakriti. Uz ovaj model spremni ste za sve zadatke kod kojih trebate brzinu, ali i snagu. Uvjereni smo da Einhell GE-LC 36/35 Li-Solo može pokriti sve poslove u građevini, svojim mogućnostima nadmašuje hobi primjenu u vrtu, pa će ju odabrati oni s doista velikim vrtom ili nasadom voća, a kod profesionalaca kao što su šumari bit će dovoljna za veliki broj zadataka. S ovim modelom Einhell je još jednom pokazao dokle je moguće ići s Power X-Change sustavom baterija i alata. Cijena Einhell GE-LC 36/35 Li-Solo iznosi oko 1200 kuna, što je za ovakav alat doista povoljno. Preporuke nije potrebno posebno isticati, ako ste u bilo kojoj od ranije navedenih skupina korisnika, na Einhell GE-LC 36/35 Li-Solo se doista možete osloniti. M.R.
Najčitanije iz rubrike