Sport
DOIGRAVANJE ZA PRVAKA HRVATSKE

NEXE želi da odluka o
prvaku padne nakon
Final Foura u Lisabonu
Objavljeno 25. svibnja, 2022.
Četvrti ovosezonski susret između NEXE-a i PPD Zagreba u Paket24 Premijer ligi počinje danas u 17.30

PPD Zagrebu jubilarni 30. naslov ili će se odluka o novom (starom) prvaku Hrvatske prolongirati za lipanj. Danas (srijeda, 17.30) u našičkoj dvorani OŠ Kralja Tomislava rukometaši NEXE-a dočekuju PPD Zagreb. Drugi je to susret doigravanja za prvaka Hrvatske, a četvrti u Paket24 Premijer ligi.



Ove godine o prvaku Hrvatske odlučuju dvije najbolje momčadi iz Lige za prvaka Paket24 Premijer lige. Prvi je onaj koji skupi šest bodova, a pri tome računaju se i susreti u Ligi za prvaka. U kojima je NEXE slavio u Našicama (30:29), a potom je Zagreb osvojio bodove u Kutiji šibica (25:16). Kako je NEXE tijekom sezone doživio poraz od Sesveta, u doigravanje su s prve pozicije ušli "zagrebaši". S prednosti prvog susreta na domaćem terenu, koji je odigran prošle subote u "dvoranici" na zagrebačkoj Trešnjevci. PPD Zagreb opet je slavio 31:26 i samo ga još pobjeda dijeli od obrane naslova prvaka.

4 utakmice u 8 dana


Premda iz PPD Zagreba kažu da žele već danas okončati "dugu i napornu sezonu", NEXE im želi pomrsiti račune. Bez obzira na to uspiju li u toj namjeri, za "gromove" sezona neće danas završiti. U petak, naime, putuju u Lisabon gdje ih za vikend očekuje nastup na Final Fouru Europske lige. U subotu u polufinalu NEXE igra protiv Magdeburga kojeg samo bod dijeli od osvajanja Bundes lige. Zanimljivo, Magdeburg će svoj sljedeći susret u Bundes ligi protiv Ballingena, inače momčadi koja će vjerojatno ispasti iz lige, odigrati tek 2. lipnja. Znači nakon Final Foura. Zbog čega se i ova završnica doigravanja nije mogla odgoditi nakon što NEXE za vikend predstavi i hrvatski rukomet u što boljem svjetlu? Ovako, u 11 dana Našičani bi mogli odigrati čak pet utakmica. Ona peta, moguća, u Zagrebu na rasporedu je već 1. lipnja!

Izgledi su 50:50


Već prethodno odigrani susreti ostavili su traga na momčadi. Pitanje je u kakvom će stanju biti Halil Jaganjac, koji je propustio prethodni susret. Bude li mogao Halil i lijevom nogom, sigurno će zaigrati. Ne sumnjamo u to. Zbog zarađenog plavog kartona susret su trebali propustiti kapetan NEXE-a Saša Barišić-Jaman i igrač PPD Zagreba Sandro Obranović. Trebali, jer disciplinska komisija navodno je ustanovila da su u općem naguravanju sudjelovala još dvojica igrača NEXE-a (Marin Jelinić i Tomislav Severec, nap. a.), pa će o slučaju odlučivati tek nakon što prođe današnji susret. Čudno, s obzirom na to da plavi karton, kao crveni u nogometu, eliminira automatski sljedeću utakmicu, a onda poslije se možda odlučuje o dodatnim sankcijama.

- Svaki sportaš želi pobijediti. U bilo čemu, a kamoli ne u borbi za naslov prvaka države. U 60 minuta se ne poznajemo, ali prije i nakon toga smo prijatelji. Dobro je za sport da postoji rivalitet, ali nije dobro da dolazi do incidenata. Ono je sreća što nije eskaliralo u veću tučnjavu ili svađu i nadam se da će sve završiti u sportskom duhu - vjeruje trener NEXE-a Branko Tamše, koji i dalje smatra da je PPD Zagreb veliki favorit za naslov. Drukčije procjenjuje izglede u današnjoj utakmici.

- Oni su favoriti za naslov u svakom pogledu. Imaju iskustvo, tradiciju, a mi smo tu da odigramo ono što najbolje znamo. U ovom susretu ipak procjenjujem izglede 50:50. Zagreb je u prednosti, a mi imamo prednost domaćeg terena. Naša je obveza mentalno se i fizički pripremiti i vratiti titulu prvaka Hrvatske u život.

Ključnim Tamše smatra potporu navijača.

- Navijači su bili najvažnija karika ove sezone. Veliku podršku imali smo i ne sumnjam da će i u srijedu Dvorana kralja Tomislava biti premala za sve. Oni vuku naše igrače, koji uz navijače igraju uvijek nekoliko postotaka bolje. Naš teren je prednost, tu smo svladali Zagreb, ali uvijek trebamo gledati kako odigrati što bolje možemo. Onda se možemo nadati nečemu - poručio je Tamše, koji htio - ne htio već pomalo razmišlja i o subotnjem suparniku Magdeburgu.

Krešimir Lacković
Ivica Obrvan

trener PPD Zagreba

Mi se nadamo da će ovo biti posljednja utakmica nas i NEXE-a ove sezone, ali posve je moguće i da to neće biti slučaj. Nakon naše tri vezane pobjede, oni će sigurno biti maksimalno motivirani da produže seriju i da nas pobijede još jednom pred svojim navijačima. Njima bi to zasigurno puno značilo.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike