Sport
ŽNK OSIJEK UVJERLJIV PROTIV ZAGREBAČKOG DINAMA

Utakmica s “modrima” bila je odlično zagrijavanje za velike derbije sa Splitom
Objavljeno 25. svibnja, 2022.

Nogometašice Osijeka oprostile su se od naslova prvaka Hrvatske, on se seli u Split, ali nisu se opustile. U nedjelju je na ŠC-u "Ante Gotovina" gostovao zagrebački Dinamo i kući se vratio bez ičega, iako je ove sezone znao stvoriti probleme Osječankama. Uostalom, u prvenstvu ih je već pobijedio.



No domaće ovaj put nisu "modrima" puno toga dopustile, bolje su ušle u utakmicu i Lorena Balić je u 17. minuti to konkretizirala da bi neposredno uoči odmora Izabela Lojna udvostručila prednost još uvijek aktualnih prvakinja Hrvatske. Ta je kapetanica domaćeg sastava u nastavku zabila još dva pogotka za hat-trick tako najviše pridonijevši potvrdi konačnog drugog mjesta nakon što ga je Zagrepčanka Karla Kurkutović pogotkom pokušala osporiti.

- Niz pobjeda nastavili smo i protiv Dinama, koji je sve bliže najboljem državnom tandemu tako da ih se u sljedećem natjecateljskom ciklusu može očekivati u još ozbiljnim kombinacijama nego što su bile u tekućem. Do njegova završetka preostaje još 90 minuti borbe za bodove, ali za nas još toliko u finalnoj utakmici Kupa Hrvatske u čija će nam oba sučeljavanja protivnik biti Split. Za koji je ogled sa zagrebačkim “modrima” bio pravi pripremni test koji smo apsolvirali visokom ocjenom te ohrabreni dodatnom spoznajom da smo najkvalitetniji u državi iščekujemo samu završnicu sezone. Nedjeljne protivnice iz Zagreba više nam leže od Splićanki jer, poput nas, teže igri i nadigravanju, tako da to budu itekako gledljive utakmice, u kojoj smo se posljednjoj pokazale u pravom svjetlu te smjer, odnosno ostanak bodova u kući nije bio upitan. Dobar ulaz u susret brzo smo materijalizirali i na odmor potom otišli s dva pogotka prednosti. Malu opuštenost početkom nastavka “dinamovke” su iz kontre iskoristile, ali pravu prigodu za izbjegavanje poraza nisu imale. Ponovno smo podignuli razinu igre te došli do uvjerljivije pobjede koja je trebala i morala biti još izraženija u našu korist, ali smo više stvorenih prigoda propustili realizirati. Nadajući da smo to ostavili za utakmice koje slijede, a u kojima igračice neće trebati dodatno motivirati - opisao je šef osječke struke Glumac nedjeljnu epizodu nadajući se njenoj reprizi i za četiri dana kada će na isto mjesto doći novi prvak iz Splita. D.Lekšan
LIGA ZA PRVAKA
Rezultati 19. kola: Osijek - Dinamo (Zagreb) 4:1 i Split - Rijeka 11:0.

Tablica

1.Split       19       16       1       2       116:9       49

2.Osijek       19       15       1       3       131:13       46

3.Dinamo       19       14       0       5       73:20       42

4.Rijeka       19       6       1       12       32:89       19

U 20. kolu, 29. svibnja, sastaju se: Osijek - Split i Dinamo - Rijeka.

LIGA ZA OSTANAK
Rezultati 19. kola: Međimurje Čakovec - Neretva (Metković) 6:1 i Agram (Zagreb) - Donat (Zadar) 7:3.

Tablica

1.Međimurje       19       9       1       9       39:77       28

2.Agram       19       8       2       9       54:51       26

3.Donat       19       3       1       15       28:75       10

4.Neretva       19       1       1       17       9:148       4

U 20. kolu, 29. svibnja, sastaju se: Agram - Međimurje Čakovec i Donat - Neretva.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike