Sport
MLADIĆ KOJI ZASLUŽUJE PRILIKU

Beljo je zabio više od svih napadača Osijeka zajedno
Objavljeno 25. svibnja, 2022.
Bjelicu najviše muči dvojba hoće li Belji moći dati dovoljno prostora za igru

Vezani članci

PUNO OTVORENIH KADROVSKIH PITANJA U GRADSKOM VRTU

Bohar bi se mogao vratiti u Poljsku?

Hoćemo li u NK Osijek ovog ljeta imati "transfer-sapunicu"? Riječ je o mladom napadaču Dionu Dreni Belji, koji je sezonu proveo na posudbi u redovima Istre 1961, gdje je zabio više pogodaka negoli svi centralni napadači Osijeka, koje je Nenad Bjelica imao u rosteru, zajedno.



Prirodno bi bilo jedva čekati Beljin povratak u redove bijelo-plavih i s radošću iščekivati sljedeću sezonu kako bi svoj talent počeo pokazivati u Osijekovu dresu.

Beljo bi ostao?


Međutim, lako bi se moglo dogoditi da navijači bijelo-plavih nemaju priliku uživati u igrama tog 20-godišnjaka, koji je po postignutim pogodcima treći u Europi među igračima rođenima nakon 1. lipnja 2001. Bolji od njega su samo Karim Adeyemi iz Salzburga, za kojeg se već otima pola Europe, i mladi napadač minhenskog Bayerna na posudbi u Anderlechtu Joshua Zirkzee. Beljo je sezonu završio na 15 pogodaka u HNL-u, što bi morala biti najbolja moguća preporuka za povratak u Gradski vrt. No još se zimus počelo tehnicirati s njegovim transferom. Nenad Bjelica pričao je o tome da je odbio ponudu od šest milijuna eura za njega. Tada je rekao kako ispod deset neće ni razgovarati, no to je bilo u vrijeme kada još nije trebao donijeti konačnu odluku o tome što će učiniti s mladim i vrlo talentiranim napadačem.

- Nije uvijek važno samo što klub želi, nego su važni i igračevi planovi. Sada još ne mogu sa sigurnošću reći kakva će biti odluka oko Belje - rekao je Bjelica nedavno.

Iz igračeva tabora, pak, dolaze razmišljanja kako bi Dionu možda bilo prerano otisnuti se u pečalbu, što je on sam potvrdio:

- Ima zanimanja za mene, pa i konkretnih ponuda za transfer, ali u ovom trenutku ne razmišljam o tome. Želim se vratiti i s Osijekom se boriti za naslov prvaka. To su moji planovi jer trenutačno nema ponude koja bi me navela na promjenu stava.

U Gradskom vrtu bi u svezi s tim trebali donijeti brzu odluku, ali ona neće biti nimalo laka.

Transfer ili ostanak


Razlog je jednostavan. Beljo s učinkom iz ove sezone ne bi u redovima Osijeka smio biti druga ili treća opcija, jer to bi bilo klasično traćenje njegova talenta. Bjelica bi mu trebao dati "devetku" i promovirati ga u prvi napadački izbor bijelo-plavih jer sve drugo ne bi imalo smisla. Naravno, za takav status Beljo bi se trebao izboriti na pripremama. I tu nastaje - dvojba. Nekako nam se čini kako Bjelica nije do kraja siguran koliku će minutažu moći dati mladom strijelcu. I to je jedan od razloga zašto se razmišlja o transferu koji će nedvojbeno donijeti puno novca u blagajnu osječkog kluba. No bijelo-plavima to nije prioritet, a s obzirom na ovosezonske muke s realizacijom u zraku će lebdjeti pitanje koliko je mudro odreći se mladića koji je tek zakoračio u prvoligaški nogomet a već je u stanju zabiti 15 pogodaka u sezoni. Ako se na taj problem gleda s čistom emocijom, onda bi njegov transfer izgledao kao prodaja obiteljskog srebra. No situacija je ipak malo složenija, jer Bjelica u rosteru ima još sedam napadača, a prvo mu je pitanje što s Mierezom. Zapravo, sve što se Argenitncu događalo ove sezone, nakon sjajne prošle, i stvara najveću dvojbu. Nije tajna da je Bjelica želio naplatiti Argentinčeve pogotke transferom, ali je priča propala, pa se sad nećkaju i oko Belje, jer što ako on krene Ramonovim stopama pa sljedeće sezone ne bude mogao isporučiti dvoznamenkasti broj pogodaka?

To jest određeni rizik, ali tko ne reskira, ne profitira, zar ne? Iako, Bjelica je već odavno zaključio da on nije kockar. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se razvijati situacija oko Diona Drene Belje.

Dalibor Keler
obiteljsko srebro
BELJO SE ŽELI BORITI S OSIJEKOM ZA NASLOV

Najčitanije iz rubrike