Regija
JEDNA ZONA ZAVRŠENA, NOVA NAJAVLJENA

Poduzetnička zona Turbina 2 spremna je za poduzetnike
Objavljeno 25. svibnja, 2022.
SLATINA - Završnom konferencijom u EPIcentru Sequoia Slatina označen je završetak projekta "Izgradnja prometnica i javne rasvjete u istočnom i zapadnom dijelu poduzetničke zone Turbina 2 u Slatini". Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu poziva "Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona" sa 63 posto ili 5.910.973,10 nepovratnih kuna, a ukupna mu je vrijednost 9.405.953,61 kuna.

– Izgradnjom prometnica i kružnog raskrižja uspjeli smo povezati poduzetničku zonu s cestovnom obilaznicom, što će pridonijeti povoljnijoj prometnoj situaciji u gradu. Osim čuvanja prirodne baštine, sadnjom 530 stabala napravili smo možda najveći hortikulturni potez u regiji. Uz novoasfaltirane prometnice zasađene su sadnice starosti pet do sedam godina, visine oko tri metra, a cijelu zonu uskoro će krasiti stabla jasena, ginka, tulipanovca, likvidambara, platana i velelisne lipe. Za dvije godine bit će to zeleno, potentno područje, a u dogledno vrijeme tu će, uz poduzetničke, biti i sportski sadržaji. Rekreativci već sada kažu da jedva čekaju da to područje zaživi i da priroda učini svoje, a mi smo tu da to onda čuvamo i unaprjeđujemo – naglasio je gradonačelnik Denis Ostrošić.

Govoreći o rezultatima projekta, pročelnik Upravnog odjela za razvoj grada Marin Kokorić rekao je da su izgrađene četiri ceste širine šest metara ukupne duljine 1375 metara, s pješačkim stazama obostrano širine 1,6 metara. Riješen je problem oborinskih voda, izgrađena je javna rasvjeta duljine vodova 2230 metara, krajobrazno je uređen okoliš zone, a dobivena je i uporabna dozvola. Time je Turbina 2 spremna za prihvat poduzetnika.

– Jednu zonu smo završili i s radošću mogu najaviti da s drugom uskoro krećemo, jer nam je odobreno sufinanciranje izgradnje infrastrukture u poduzetničkoj zoni Turbina 3 u iznosu od 3,5 milijuna kuna – rekao je pročelnik Kokorić.

Grad Slatina je, naime, na Program podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema prijavio Izgradnju infrastrukture u poduzetničkoj zoni Turbina 3, a Ministarstvo regionalnog razvoja objavilo je odluku o odabiru projekata kojom Slatini dodjeljuje 3.500.000 kuna. U toj zoni bilo je mnogo malih čestica čija je iskorištenost bila problematična, pa je obavljeno preprojektiranje. Tamo će biti oko 40 čestica veličine do jednog hektara, što je mnogo prihvatljivije za manje poduzetnike. Cilj je projekta izgraditi prometnu infrastrukturu ukupne duljine 1800 metara. P. Žarković
Možda ste propustili...

ŽUPANIJSKO PRVENSTVO

Miholjački su košarkaši prvaci

U OBITELJSKOM CENTRU ĐAKOVAČKO-OSJEČKE NADBISKUPIJE

Otvaranje je Vrta arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana