Regija
U ORAHOVICI VIŠE PRIJAVLJENIH NEGO ODJAVLJENIH OBRTA

U dvije godine 23 nova obrtnika
Objavljeno 24. svibnja, 2022.
ORAHOVICA - Više nego pozitivnim ocijenjen je rad orahovačkih obrtnika na redovitoj godišnjoj skupštini njihova udruženja. Predsjednik Udruženja obrtnika Damir Vanek naglasio je kako nakon niza godina imaju najveći broj upisanih obrta te najveći porast u jednoj godini.

- U 2021. je nakon dužeg vremena više prijavljenih nego odjavljenih obrta, u brojkama je to 40 prijavljenih, a 20 odjavljenih, i to je podatak koji nas veseli. Nakon dužeg vremena naše udruženje ima više od 200 obrta, točnije 215. Ako usporedimo s prošlim godinama, od 2016. nismo ih imali toliko, a od prije dvije godine broj se povećao za 23 nova obrta – rekao je predsjednik Vanek, koji je naglasio iznimno dobru suradnju s Gradom i gradonačelnikom Sašom Risterom, posebice oko sastavljanja plana za poticaje i pomoć obrtnicima.

Na kraju skupštine uručena su posebna priznanja, povelje i plakete. Gradonačelnik Rister uručio je priznanja za dugogodišnje djelovanje u obrtništvu, pa su tako za 20 godina nagrađeni Dušan Knežević, Damir Knežević, Sanja Božinoski, Darko Čiš i Danijel Magečić, za 25 godina nagrađeni su Jasminka Jurčević, Domagoj Kolarić, Dinko Cigler, Predrag Gvozdenović, Blaženko Vinković, Josip Knez, Danijel Nikšić i Damir Vanek, za 30 godina obrta Hamza Čočaj, a za 35 godina Stanislav Puhanić i Franjo Vulić. Najveće priznanje, za punih 40 godina u obrtništvu, primio je Dušan Brajnović. Predsjednik ŽOK-a Stjepan Kenjerić uručio je posebne zahvalnice i povelje HOK-a, pa su tako za poseban doprinos obrtništvu nagrađeni Saša Rister, Boris Steiner i Nataša Majstorović, priznanja za doprinos obrtništvu dobili Krešimir Jakobek i Dušan Knežević, a povelje za poseban rad u obrtništvu dobili su Stanislav Puhanić i Franjo Vulić. V.G.
Možda ste propustili...

KOMUNALNI POGON OPĆINE FERIČANCI 2023.

Prihodi pet puta manji od rashoda

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Za Općinu Donja Motičina 35.000 €

ŽELE SUVREMENIJU TEHNIČKU OPREMU I SOLARNE PANELE

Zbog specifičnog vlasništva SIC se ne može javljati na natječaje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana