Osijek
III. GIMNAZIJA

Izvrsno poznaju biologiju, fiziku, ali i Hrvatski sabor
Objavljeno 24. svibnja, 2022.
Nastupom školskog glazbenog sastava Popravni ro(c)k ispratili su svoje maturante

Nakon završenih državnih i drugih natjecanja III. gimnazija Osijek pripremila je prigodni domjenak na kojem je svojim učenicima uručila priznanja za izvrsne rezultate i mnogobrojnost na natjecanjima, kako iz znanja tako i iz sporta, te nastupom školskog glazbenog sastava Popravni ro(c)k u dvorištu gimnazije ispratila svoje maturante i zahvalila natjecateljima te svim učenicima i zaposlenicima škole.



Popis dobitnika priznanja uistinu je širok, što je nastavak tradicije izvrsnosti po kojoj je III. gimnazija Osijek nadaleko poznata. Riječ je o čak 24 natjecatelja iz znanja te 64 natjecatelja iz sporta, a posebno se ističu prvo mjesto na državnom natjecanju iz biologije te prvo mjesto iz muške odbojke. Također, učenici III. gimnazije viceprvaci su iz fizike, a zauzeli su i visoko treće mjesto iz biologije. Drugo mjesto osvojeno je na natjecanju "Koliko poznaješ Hrvatski sabor?" te na međunarodnom natjecanju triju mora "Trimarium".


Mi smo razgovarali s učenicom 4.e razreda, Ivom Šmigovec, koja je pod mentorstvom prof. Renate Banjan osvojila prvo mjesto na Državnom natjecanju iz biologije u kategoriji četvrtih razreda.

- Uspjeh na natjecanju puno mi znači, baš zbog toga što biologiju želim i planiram studirati, i to u Nizozemskoj. Lijepo je biti učenicom ove škole u kojoj su se školovale mnoge znamenite osobe, odlično me pripremila za fakultet i znanstveni rad kojim se želim baviti, jer je fokusirana na prirodne znanosti - rekla je Iva.

Ponosan na nju i sve ostale učenike koji su opravdali ugled III. gimnazije bio je njezin ravnatelj, prof. Dražen Jakopović, koji je učenicima dodijelio priznanja.

- Toliko je nagrađenih učenika da sam malo uplašen da slučajno nismo nekoga zaboravili. Osim državnih natjecanja, drugi smo u poznavanju Hrvatskog sabora, a natjecali smo se i na međunarodnom natjecanju triju mora “Trimarium”, tako da smo uz ove velike uspjehe u Državnim natjecanjima iz znanja, gdje imamo prvakinju iz biologije i puno viceprvaka, državni smo prvaci i u odbojci. Imao zaista vrhunske natjecatelje na koje smo jako ponosni i drago nam je da djeca koja su bila pogođena online nastavom i dalje pokazuju velike uspjehe, a ovo je prigoda da im se na neki način odužimo - rekao je ravnatelj Jakopović.

Ivan Alilović
ODLIČNI UČENICI, ALI I SPORTAŠI
U natjecanju “Koliko poznaješ Hrvatski sabor?” na državnoj razini drugo su mjesto osvojili Lovro Zec, Helena Floreani i Ana Šestanj, pod mentorstvom Zvonimira Paraća. Na natjecanju “Trimarium” Helena Floreani i Sara Banjeglav na državnoj su razini osvojile drugo mjesto, a Helena Floreani prošla je i na međunarodno natjecanje, gdje je osvojila drugo mjesto. Uz odbojkaše koji su državni prvaci, učenici i učenice III. gimnazije Osijek sudjelovali su i u drugim sportskim natjecanjima, pa su tako učenice pod vodstvom nastavnika Ivana Ćosića i Igora Dubravčića osvojile 10. mjesto u atletici, četvrto mjesto u rukometu, peto mjesto u košarci te osmo mjesto u krosu, a učenici su bili drugi u šahu, 19. u atletici i 15. u plivanju.

Najčitanije iz rubrike