Osijek
EKONOMSKA I UPRAVNA ŠKOLA OSIJEK

Uspješnost na temelju 130 godina iskustva
Objavljeno 24. svibnja, 2022.
Učenici Ekonomske i upravne škole Osijek ove školske godine, uz vodstvo i mentorstvo nastavnika, osvojili su brojne nagrade i priznanja.

Škola je to 130-godišnje tradicije, prepoznata od učenika, roditelja, poduzetnika i stručne javnosti kao inkluzivna i humana škola te škola izvrsnog rada u poučavanju i osposobljavanju učenika za kreativnost, inovativnost, samostalan rad i samozapošljivost, o čemu svjedoče i nagrade koje ćemo spomenuti u nastavku teksta.

Naime, na natječaju HANFA-e za učenike srednjih škola "Osiguraj se mudro", prvo mjesto, pod mentorstvom Lidije Bilbije i Marine Juriše, osvojili su učenici Matej Šabanović, Marko Babić, Antonio Grgurić, Evelyn Horvatić, Dina Jakšetić, Ana Dobi i Anamarija Livaja.

Ističe se i četvrto mjesto na državnom natjecanju Poslovni izazov 2022. te plasman na Regionalni izazov Zapadnog Balkana učenika Sare Adamović, Sare Horvat i Nike Lucića, pod mentorstvom Sande Duk Pritišanac.

Da su vrlo kreativni, učenici Ekonomske i upravne škole pokazali su i na ovogodišnjem, 3. Milenijskom natjecanju iz kreativne industrije, gdje su Valerija Fabing, Borna Gudelj i Marko Babić s mentorom Lukom Rupčićem osvojili drugo mjesto u kategoriji Kreativni kalendar.

- U našoj kategoriji teme su bile Put svile, Mitologija i Glagoljica, a mi smo odabrali Mitologiju, i to slavensku mitologiju, kako bismo održavali našu kulturu. Napravili smo videoigru namijenjenu djeci, a kako je poznato da igre potiču različite vještine, njome smo djecu odlučili podučiti o našim korijenima - rekla je za Glas Valerija Fabring.

Od ostalih natjecanja tu su i nastup na LiDraNu učenice Ane Drčec i mentorice Marije Luc, Državno natjecanje Worldskills u disciplinama Računovodstvo (učenica Valerija Fabing i mentorica Ružica Smoljo osvojile su četvrto mjesto) i Tajničko poslovanje (3. mjesto učenika Marka Gradištanca i mentora Dejana Goljevačkog). Na Državnoj smotri WSC - Smotri vježbeničkih tvrtki prvo mjesto osvojile su Milena Veselinović, Leona Šalić, Lana Bouše i Lana Kuzmanović, pod mentorstvom Sanje Arambašić i uz pratnju Luke Rupčića. Na Državnom natjecanju iz atletike treće mjesto u muškoj konkurenciji osvojili su Luka Vučko, Matej Šabanović, Fran Hazenauer, Dorian Vuković, Arian Getto, Pavo Popović, Franko Salaj, Karlo Salaj, Patrick Lučić, pod mentorstvom Karmele Ilijašev. I. Alilović
Možda ste propustili...

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

Najčitanije iz rubrike