Regija
PODMIRENE SVE DUGOROČNE I KRATKOROČNE FINANCIJSKE OBVEZE

Investicijska ulaganja tvrtke Virkom u protekloj su godini dosegnula 190 milijuna kuna
Objavljeno 24. svibnja, 2022.
VIROVITICA



Virkom Virovitica u protekloj je godini odradio niz aktivnosti u svrhu pomoći sugrađanima i efikasnijeg pružanja usluga, istaknuto je na Skupštini tvrtke. Kako je navedeno, lani je ostvaren ukupan prihod u iznosu od 21,6 milijuna kuna. Direktor Virkoma Damir Marenić naglasio je kako realizirana investicijska ulaganja u prošloj godini iznose 150,7 milijuna kuna bez PDV-a.

– Na vodoopskrbnom sustavu izvedena su 183 nova priključka, što pribrojeno postojećem broju čini ukupno 15.864 priključaka, dok su na sustav odvodnje izvedena 123 nova priključka te je ukupan broj priključaka na kraju godine bio 9968. Ostvareno je stabilno i likvidno poslovanje tijekom cijele godine, što podrazumijeva pravovremeno podmirivanje svih dugoročnih i kratkoročnih financijskih obveza - rekao je Marenić te dodao kako je proteklog tjedna održana završna konferencija najvećeg infrastrukturnog projekta koji je Virkom proveo.

- Riječ je o projektu pod nazivom Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture Aglomeracija Virovitica, koji je vrijedan više od 147 milijuna kuna.

Radovi su uključivali izgradnju novog uređaja za pročišćavanja otpadnih voda, vrijednosti gotovo 60 milijuna kuna, izgradnju i rekonstrukciju sustava odvodnje, izgradnju mjernih okana na sustavu vodoopskrbe, kao i nabavu opreme potrebne za održavanje i upravljanje odvodnjom otpadnih voda uz uspostavu GIS sustava. Nadalje, u tijeku je provedba EU projekta Aglomeracija Pitomača ukupne procijenjene vrijednosti veće od 209,6 milijuna kuna, zatim izgradnja sustava odvodnje naselja Lozan ukupne vrijednosti veće od 11 milijuna kuna te sustava odvodnje naselja Gradina ukupne vrijednosti 2,6 milijuna kuna. Uz navedeno, priprema se i studijsko-projektna dokumentacije za izgradnju objekata odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda za sva naselja na uslužnom području s ciljem prijave izgradnje na strukturne fondove EU-a - rekao je direktor Damir Marenić.

Na dnevnom redu Skupštine, između ostalog, bila je i odluka o upotrebi ostvarene netodobiti Virkoma za 2021. godinu te je naglašeno kako dobit nakon oporezivanja iznosi 49,5 tisuća kuna, a raspoređuje se u zadržanu dobit. Skupštini su nazočili gradonačelnik Ivica Kirin, načelnik Općine Špišić Bukovice Hrvoje Miler, načelnik Općine Gradina Josip Vučemilović-Jurić te načelnik Suhopolja Siniša Horvat. V.G.
Možda ste propustili...

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

OBNOVA PRUGE VINKOVCI - VUKOVAR

U ponedjeljak se pušta napon u kontaktnu mrežu

Najčitanije iz rubrike