Osijek
GRADSKA INVESTICIJA VRIJEDNA MILIJUN KUNA

Ulica u Tvrđavici, nakon
60 godina i obećanja, dobila
asfalt i oborinsku odvodnju
Objavljeno 23. svibnja, 2022.

Nakon dviju obnovljenih josipovačkih ulica krajem prošlog tjedna, gradonačelnik Ivan Radić u ponedjeljak je obišao i ulicu u Tvrđavici koja je prvi put dobila asfaltiranu cestu s oborinskom odvodnjom.



Riječ je o dijelu ulice Tvrđavica od kućnog broja 206 do 219a, čiji su stanovnici nakon brojnih obećanja prijašnjih gradskih vlasti napokon u 2022. godini dobili infrastrukturu dostojnu gradske sredine. Kao što smo mogli čuti od njezinih stanara, ulica je bila u vrlo lošem stanju, prekrivena tucanikom, zbog čega su imali velikih problema kada bi kišilo, ali i za sušnih razdoblja kada su im kuće bile prepune prašine.



- Vrijednost je ove investicije milijun kuna, a ona je rezultat jedne dobre suradnje Mjesnog odbora Lijeva obala na čelu s Lucijom Tadić, tvrtke Unikom na čelu s Igorom Pandžićem i gradske uprave, te dokaz da se Grad Osijek brine o svim svojim mjesnim odborima i gradskim četvrtima. Prije nekoliko dana obišli smo dvije obnovljene ulice u Josipovcu, a danas smo u Tvrđavici. Tu ne stajemo, ove smo godine u proračunu izdvojili rekordna sredstva za vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora te kroz iznos financiranja i sve projekte na kojima radimo pokazujemo ozbiljan pristup svim stanovnicima ovoga grada - rekao je Radić.



Direktor Unikoma Igor Pandžić izvijestio je o detaljima radova koji su trajali mjesec dana. Njihova je vrijednost milijun kuna, a izvela ih je tvrtka Unikom.



- Ovdje je ranije bila tucanička cesta bez oborinske odvodnje, a nova je cesta široka 4,5 i dugačka 206 metara. Izveli smo 11 upojnih bunara kako bismo riješili oborinsku odvodnju i time stanare riješili problema koje su imali kada je kišilo. Izvedena su i kanalizacijska okna, rubnjaci, a nakon toga su nanesena dva sloja asfalta cijelom dužinom ceste - rekao je Pandžić.



Zadovoljstvo nakon obnove ulice u Tvrđavici izrazila je i predsjednica Mjesnog odbora Lijeva obala, Lucija Tadić.



- Dogodila nam se jedna lijepa stvar i moram pohvaliti gradsku upravu jer smo nakon 60 godina, što je sramotno reći, dobili asfalt u jednoj od sporednih ulica. Imamo još jednu neasfaltiranu ulicu i vjerujem da će i ona uskoro doći na red. Vjerujem u ovu gradsku vlast i da će ovo biti lijepa godina i lijepa suradnja između nas i gradske vlasti - rekla je Tadić, dodavši da u Tvrđavici ima još neispunjenih obećanja prijašnjih gradskih vlasti, poput dijela javne rasvjete, doma za druženje i legalizacije pojedinih objekata.

Ivan Alilović
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

Najčitanije iz rubrike