Sport
ZA KRAJ BOD U VELIKOJ GORICI

Zavjesa spuštena, u Gradskom vrtu sad počinju zanimljivi dani
Objavljeno 23. svibnja, 2022.
Sezona je završena, a već se naveliko prave planovi za novi napad na titulu

Odradili su nogometaši Osijeka posljednju formlanost u ovoj natjecateljskoj sezoni. Završili su prvenstvo remijem na jednom od neugodnijih gostovanja za njih, onom kod Gorice. Međutim, po prikazanom na terenu, posebno u drugom poluvremenu, Osijek je mogao i trebao sezonu završiti pobjednički.



No, opet se u tome ispriječila loša realizacija koja je trn u peti bijelo-plavih cijele netom završene sezone. Opet je osječkoj momčadi trebalo više od 20 udaraca prema suparničkim vratima kako bi bar jedna lopta odsjela u mreži, a i ta je bila "krumpir" jer se odbila od igrača Gorice. S druge strane Osijek je primio pogodak kakav se ne viđa baš često, a još manje autori takvih pogodaka budu stoperi. No, Jovičiću se posrećilo, poslao je bombu s 30-ak metara u rašlje za vodstvo.

Barri je dobitak


Osijek je u nastavku susreta baš navalio, uspio izjednačiti, propustio realizirati nekoliko izglednih prilika, a onda je u završnici ostao s čovjekom manje jer je isključen Kristijan Lovrić. Nekako je ostao dojam kako bi Osječani uspjeli napraviti potpuni preokret da su snage na terenu ostale brojčano izjednačene.

- Uz samo malo više sreće mogli smo do pobjede. Doista je nevjerojatno što sve mi možemo promašiti, ali takva nam je cijela ova sezone. Primili smo eurogol, a s druge strane smo iz sve te sile naših prilika pogodak zabili tek kad se lopta odbila od suparničkog igrača i prevarila vratara. Ove sezone valjda jedino tako i možemo zabiti. No takva je to sezona. Generalno sam zadovoljan prikazanim u susretu protiv Gorice. Prvo poluvrijeme smo bili rezervirani, ali u nastavku smo odigrali vrlo dobro. Drago mi je zbog Cvijanovićeva debija te zbog Barrija, koji je odigrao dobru utakmicu i pokazao kako se na njega može računati - zaključio je Nenad Bjelica, trener nogometaša Osijeka.

Zapravo, Barri je najveći dobitak tog susreta jer čovjek koji je cijelo proljeće proveo u zapećku u Velikoj Gorici pokazao je kako ima kvalitetu igrati u Osijeku. Možda ga je Bjelica mogao i prije aktivirati jer, kako je odigrao protiv Gorice, ni po čemu ne zaostaje za standardnim veznjacima bijelo-plavih. Tim si je nastupom Španjolac vjerojatno osigurao mjesto u rosteru za sljedeću sezonu.

Revizija


Bit će posla za Nenada Bjelicu i njegove suradnike glede formiranja rostera za novu sezonu. Osijek pod ugovorom ima 40-ak igrača, jasno je kako svi oni neće ni krenuti u pripreme kao dio prve momčadi.

- Plan igračkog kadra za sljedeću sezonu već imam. Postoji nekoliko skupina igrača. Prva su, naravno, oni na koje računamo, druga je ona koja bi mogla ostvariti određeni transfer, u trećoj su igrači koji će na posudbe, a ima i onih s kojima ćemo vjerojatno raskinuti suradnju. Što se pojačavanja momčadi tiče, gledamo igrače u svakoj od linija momčadi, a neki dolasci mogli bi ovisiti o odlascima. Zanimanja za naše igrače ima, ali zasad još nema konkretnih ponuda - rekao je Nenad Bjelica, prvi čovjek sportske politike u Gradskom vrtu.

Prošla je i ta njegova druga godina na klupi u istom klubu u kojoj je često znao prekidati suradnju. U jednom se trenutku činilo kako će se i od Osijeka rastati, ali strasti su se smirile, pa Nenad poručuje:

- Vjerujem da ću ostati na klupi Osijeka. Ugovor imam na još godinu dana, volja i želja nisu sporne, pa sve radim kao da ću ovdje biti još pet godina. Znat ćete na vrijeme nastavljamo li Osijek i ja zajedno ili ne.

Vjerujemo kako će konačna potvrda njegova ostanka na klupi stići tijekom ovog tjedna. Vremena za otezanja oko nje nema puno jer odmor između dvije sezone trajat će tek 20-ak dana, a puno je posla u pripremi nove sezone u kojoj će se Osijek još jednom željeti upustiti u lov na naslov prvaka. Ova sezona, po plasmanu Osijeka ispala je kao korak unatrag u odnosu prema prošloj, ali u obzir treba uzeti kako je ova bila mnogo kompetetivnija jer su četiri momčadi gotovo do samog kraja bile u borbi za naslov. Na kraju, bijelo-plavi su glavni cilj, plasman u Europu, ostvarili odavno, a da se uzme trofej trebat će još dotjerati neke stvari.

- Bila je ovo druga najuspješnija sezona u klupskoj povijesti, imali smo jaku konkurenciju u Dinamu, Hajduku i Rijeci, nedostajale su nam neke stvari koje ćemo za sljedeću sezonu pokušati popraviti i biti još bolji - zaključio je na kraju Bjelica.

Dalibor Keler
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
VELIKA GORICA - Gradski stadion. Vrijeme toplo. Teren dobar. Gledatelja: 600. Sudac: Ante Čulina (Zagreb) - 6,5. Strijelci: 1:0 Jovičić (30), 1:1 Bartolec (68). Žuti kartoni: Šimunović, Keita (Gorica). Crveni karton: Lovrić (Osijek)

IGRAČ UTAKMICE: DOMINIK KOTARSKI (GORICA)

GORICA

1 (1)

Kotarski 7, Keita 6 (od 81. Sim -), Jovičić 7, Šimunović 6,5, Krizmanić 6, Babec 6, Pršir 6 (od 68. Suk 6), Fruk 6 (od 90. Jug -), Kalik 6 (od 68. Skrbin 6), Golubickas 6, Cruz 6 (od 81. Stojanovski -).

OSIJEK

1 (0)

Ivušić 6,5, Bartolec 6,5, Škorić 6,5, Lončar 6,5, Miloš 6 (od 57. Cvijanović 6), Barri 6,5 (od 90. Čeberko -), Brlek 6,5, Fiolić 7 (od 90. Erceg -), Caktaš 6 (od 77. Kleinheilser -), Lovrić 6, Fućak 6 (od 57. Mance 6,5).

PROZIVKA 13. LIPNJA
Odmah nakon susret protiv Gorice, trener Nenad Bjelica dao je momčadi “voljno”, pa se autobus koji je momčad odvezao u Turopolje u Osijek vratio gotovo prazan. Momčad će na odmoru biti do 13. lipnja, za kada je zakazana prozivka. Bijelo-plavi će i ove godine ljetne pripreme odraditi u Svetom Martinu na Muri, u koji će otputovati 20. lipnja i zadržati se 12 dana te odigrati nekoliko pripremnih susreta. Posljednja dva tjedna prije prvenstva koje počinje 16. srpnja Osječani će trenirati u Gradskom vrtu, a u tom razdoblju planira se odigrati “generalka” u kojoj će biti predstavljena momčad za novu sezonu.

1:0

Jovičić je vukao loptu od polovice igrališta, a kada je došao na 30-ak metara od vrata, odlučio se na udarac koji je odsjeo u gornjem lijevom kutu

1:1

Kotarski je Lovrićev ubačaj iz kuta boksao na rub kaznenog prostora, a tamo je loptu dočekao Bartolec, pucao, a ona je na putu prema vratima pogodila Skrbina u glavu, promijenila smjer i završila u mreži

Najčitanije iz rubrike