Sport
JOŠ JEDAN USPJEŠAN OSJEČKI CENER

Nije bilo lako, ali trkače ne zaustavljaju ni gore stvari od vrućine i sparine
Objavljeno 22. svibnja, 2022.

Iako je start bio u kasno poslijepodne, točnije rečeno, u ranu večer, od 19 sati, nije bilo lako trčati po vrućini i sparini, ali odustajanje nije bilo opcija. Trkačice i trkači izdržali su i taj napor te bili sudionici još jednog uspješnog Osječkog cenera, u sklopu kojeg se trčala i "petica", odnosno utrka na pet kilometara.



Prvi Osječki cener održan je 2009. i nakon toga se priča o "cenerima" raširila po cijeloj Hrvatskoj. Sada gotovo svaki naš grad ima svoju utrku na deset kilometara, ali ova osječka bila je prva, začetnik svih ostalih. I tako se, eto, već godinama u svibnju u Osijeku trči "desetka", koja već dvije godine u sklopu utrke ima i "mlađu sestru", stazu od pet kilometara.


Cener je u subotnju ranu večer ponovno na Promenadi okupio velik broj ljudi, nastupilo je više od stotinu natjecatelja, došli su ljudi iz cijele Slavonije i Baranje, ali i iz cijele Hrvatske.



Zajednički start bio je ispred doma VK-a Iktus, krug od deset kilometara, od Iktusa do Iktusa, najbrže je istrčao Vatroslav Haramustek (37:07 minuta), koji je ove godine redovito među prvoplasiranim na utrkama u Osijeku, ali i šire. Kod žena Cener je osvojila još jedna sjajna trkačica, Vlasta Živković. U utrci od pet kilometara ispred svih je bio Đorđe Cerić (17:46 minuta), a lanjski pobjednik Roko Horak trčao je brže nego prošle godine, ali to mu nije bilo dovoljno za pobjedu. U ženskoj konkurenciji "petica" je pripala Ani Svalini.


Sportsko-rekreativni klub “Žuti šešir” kao glavni organizator ovogodišnje utrke, ali i svih prijašnjih može biti zadovoljan još jednim Cenerom i “peticom”, utrkom koja se opet pokazala uspješnom osječkom trkačkom pričom.

Ivana Liović
REZULTATI
10 KILOMETARA

Muškarci: 1. Vatroslav Haramustek 37:07, 2. Goran Sabolić 41:12, 3. Petar Stanković 42:44; žene: 1. Vlasta Živković 47:23, 2. Ivana Petrović 49:18, 3. Marijana Šmit 53:45



5 KILOMETARA

Muškarci: 1. Đorđe Cerić 17:46, 2. Roko Horak 18:07, 3. Zen Stanković 18:40; žene: 1. Ana Svalina 29:01, 2. Davorka Krajnović Naletilić 29:06, 3. Ana Azenić 29:19

Najčitanije iz rubrike