Sport
OSIJEK II UVJERLJIVO PORAŽEN

Jarun nemilosrdno kažnjavao pogreške
Objavljeno 23. svibnja, 2022.
Nogometaši Osijeka II doživjeli su još jedan, peti uzastopni poraz u drugoligaškom natjecanju. Ovaj put je mlada osječka momčad stradala na gostovanju kod Jaruna, koji je spremno kažnjavao svaku i najmanju pogrešku Osijeka II. Prvih 20-ak minuta prošlo je u izjednačenoj igri, a onda su Osječani u sljedećih deset doslovce šaptom pali. Primili su dva vrlo slična pogotka u tom razdoblju. Naime, oba su došla nakon što je Osijek II imao slobodan udarac nakon kojeg su se Zagrepčani dokopali lopte i iz brzih protunapada došli do ugodne prednosti. U 22. minuti Florucz je uzeo loptu na centru, sjurio se u kazneni prostor, u njemu "provozao" Bakulu, pa prizemnom loptom pronašao Ačkara na drugoj vratnici, koji ju je s 13 metara zakucao pod gredu -1:0. Deset minuta poslije Florucz je sve napravio sam. Opet se spustio po desnoj strani, ušao u kazneni prostor, pucao s desetak metara u bliži kut, Kolić je bio na toj lopti, ali ona mu je nekako izmigoljila iz ruku i završila u mrži - 2:0. Sigurno vodstvo koje je imao omogućilo je Jarunu još sigurniju igru, a Osječani, koliko su se god trudili, nisu imali pravu ideju kako ugroziti vrata suparnika. Domaćin s dva pogotka više u džepu samo trebao čekati novu pogrešku Osijeka II. Ona se dogodila u 74. minuti, kada je Adžić uzeo jednu loptu na 30-ak metara od vrata Osijeka II pa poslužio Kelavu, kojem nije bilo teško matirati Kolića - 3:0. Nema dvojbe da svi u Gradskom vrtu jedva čekaju odlazak na ljetnu stanku.

Od tog trenutka dijeli ih još jedna utakmica, u kojoj će ugostiti BSK i time se službeno oprostiti od drugoligaškog natjecanja jer će sljedeće sezone igrati u novoformiranoj jedinstvenoj Trećoj HNL. D.Keler

 
Standings provided by SofaScore LiveScore
JARUN       3 (2)

OSIJEK II       0

ZAGREB - Stadion Kustošije. Vrijeme: vruće. Teren: dobar. Gledatelja: 150. Sudac: Mateo Erceg (Benkovac). Strijelci: 1:0 Ačkar (22), 2:0 Florucz (32), 3:0 Kelava (74). Žuti kartoni: Ačkar, Dobrić, Jugović, Florucz, Marinaj (Jarun), Alexander, Hanuljak, M.Kuprešak (Osijek)

JARUN: Gundel-Takács, Ačkar, T. Karamatić, Dajčer, Marušić (od 87. Horvat), Dobrić, Jugović (od 71. Adžić), Milinović, Diarrassouba (od 87. John), Florucz (od 82. Marinaj), Brkić (od 71. Kelava)

OSIJEK: Kolić, Alexander, M.Karamatić, Bakula (od 46. T. Kuprešak), M. Kuprešak (od 63. Bakić), Unušić (od 85. Jerbić), Stranput, Hanuljak, La Torre, Mikolčić (od 63. Pudić), Baković (od 74. Galušić)

Najčitanije iz rubrike