Sport
KVALIFIKACIJE ZA POPUNU PRVE HMNL

Osječki su hakleri uz pomoć svoje Kohorte srušili Torcidu
Objavljeno 22. svibnja, 2022.
Osječki malonogometni san o povratku u prvoligaško društvo živi i dalje. Osijek je uz glasnu podršku Kohorte s tribina Zrinjevca svladao Torcidu, pa će o povratku u elitu odlučivati u izravnom susretu na gostovanju protiv Šibenika 1983 u posljednjem kolu doigravanja za plasman u prvu hrvatsku malonogometnu ligu.

Osječani ne smiju izgubiti taj susret. Protiv Torcide Osijek je odigrao savršenih 26 minuta. Čvrsta obrana i mirnoća u završnici akcija donijele su mu u 26. minuti prednost od 4:0. Gosti su tada zaigrali "va banque", s letećim vratarom uspjeli malo zakomplicirati susret, a odluka je pala u 37. minuti kada je Damjanović svojim drugim pogotkom Osijeku vratio prednost od tri pogotka (5:2). Inače, veći dio prvog poluvremena bio je obostrano vrlo oprezan bez previše rizika pa nije bilo ni nekih većih prilika za pogodak. Prijetilo se uglavnom vanjskim šutevima koji uglavnom nisu pronalazili cilj. Trebalo je proći 15-ak minuta dok se nisu počele redati prilike, u čemu je prednjačio Osijek. U 14. minuti prvo su gosti iz jedne kontre preko Palade pogodili vanjski dio vratnice, a onda je krenuo Osijek. Popović je dvaput odlično asistirao prvo Pandureviću, koji je bio "jedan na jedan" s Kulušićem, ali ga nije uspio prevariti, a kasnije je u sličnoj poziciji bio Damjanović, no ni on nije pronašao put do mreže. U toj fazi susreta umor je polako počeo uzimati danak, pa obrane nisu više bile tako koncentrirane. Dobru je priliku imao i Kuzmanić za Torcidu, ali je Rončević bio na visini zadatka. Ipak, kako se na odmor ne bi otišlo bez pogodaka, pobrinuo je Šalaj u 19. minuti. Pogodio je iz slobodnog udarca s osam metara i tako doveo Osječane u vodstvo. Početak drugog dijela prošao je vjerojatno i bolje nego što su se Osječani nadali. U razmaku od tri minute (od 23. do 26.) zabili su tri pogotka te stvorili veliku prednost od 4:0. U tim je trenutcima briljirao Lima koji je prvo sjajnom loptom uposlio Popovića preko cijelog terena, a rutiner u napadu osječke momčadi takve prilike ne propušta. Kasnije je Lima sam zabio treći, a ubrzo je Damjanović na asistenciju Pandurevića postigao četvrti pogodak za Osječane. Tada su Splićani odlučili krenuti na sve ili ništa i bilo je to dugih 14 minuta za osječku momčad. Torcida je bila strpljiva u izgradnji napada s igračem više, pa je u 35. minuti došla na opasnih 4:2. Ipak, ovaj put Osijek je zadržao mirnoću, uspio je uzeti nekoliko lopti, osloboditi se stalnog pritiska, a ključni trenutak dogodio se u 37. minuti kada je Lima prošao kao brzi vlak kroz obranu gostiju, pa servirao loptu Damjanoviću, a njemu je samo preostalo gurnuti je u praznu mrežu i završiti na ogradi te taj važan pogodak proslaviti zajedno s Kohortom. I tu je nada gostiju u izjednačenje slomljena.

Do kraja je Dakić još "špicem" pogodio kroz noge igraču-vrataru te tako stavio točku na "i" te važne pobjede Osijeka.

Dalibor Keler
OSIJEK       6 (1)

TORCIDA       2 (0)

OSIJEK - Dvorana Zrinjevac. Gledatelja: 350. Suci: Boris Stanić i Mario Blažin (oba Zagreb) - po 7. Strijelci: 1:0 Šalaj (19), 2:0 Popović (23), 3:0 Lima (25), 4:0 Damjanović (26), 4:1 Jelavić (30), 4:2 Kuzmanić (35), 5:2 Damjanović (37), 6:2 Dakić (40). Žuti kartoni: Pandurević (Osijek), Kuzmanić (Torcida). Crveni kartoni:

OSIJEK: Rončević 7,5, Popović7,5, Pandurević 6,5, Lima 8, Čavar 7, Blagojević, Šalaj 7, Gelo 6,5, Kovač, Damjanović 7,5, Dakić 6,5, Šimašek.

TORCIDA: Kulušić 6, Kuzmanić 6,5, Trviković 6, Marić 6, Mišerda 6, Palada 6, Znaor 5,5, Jelavić 6.

IGRAČ UTAKMICE: LIMA (OSIJEK).

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike