Regija
NACIONALNA IZLOŽBA PASA

U Đakovu 252 psa iz 7 zemalja, čak i iz Kanade
Objavljeno 23. svibnja, 2022.
Čak 252 psa svih pasmina iz sedam zemalja, pa i iz daleke Kanade, okupila je u nedjelju Nacionalna izložba pasa svih pasmina CAC Đakovo 2022., kada je održana i 28. Specijalna izložba hrvatskih ovčara Memorijal dr. Stjepana Romića. Matični klub te hrvatske pasmine, naime, sa sjedištem je u Đakovu, a obilježava 30 godina svog djelovanja i promicanja hrvatskog ovčara.

Psi i njihovi uzgajivači iz Hrvatske, kao i iz inozemstva, okupili su se na velikom parkiralištu iza župne crkve Svih svetih prijepodne, kada je izložbu otvorio gradonačelnik i saborski zastupnik Marin Mandarić, zaželjevši sudionicima dobrodošlicu. Brojni posjetitelji svih dobi vidjeli su u svome gradu brojne hrvatske ovčare, pinčere i šnaucere, njemačke doge, rotvajlere, dobermane, napuljske mastife, crnog ruskog terijera, francuskog buldoga, boston-terijere, bordoške i druge doge te dr. Najdulji put do Đakova prevalio je hrvatski ovčar iz Kanade.



Organizator je bio Kinološko društo Đakovo, uime kojeg je sudionike pozdravio predsjednik Boris Grgić, pokrovitelj Grad Đakovo, a suorganizator njegova Turistička zajednica. Održan je i LAG vašar, promocija proizvoda kandidata za dodjelu oznake kvalitete Golden Panonian Quality. Zapjevala je i Muška pjevačka skupina Divandžije, a nosnice sudionika i gostiju draškao je i miris pečene slanine. S.Župan
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike