Osijek
U OŠ FRANA KRSTE FRANKOPANA

Jednosmjenska nastava za prvi i drugi razred
Objavljeno 23. svibnja, 2022.
Osnovna škola Frana Krste Frankopana uvodi novosti od sljedeće školske godine, odnosno pogodnosti za učenike prvih i drugih razreda. Školski ravnatelj, profesor Antun Ptičar, najavio je da će polaznici te dobne skupine nastavu pohađati jednosmjenski prijepodne.

- Odlučili smo izići djeci u susret. Naime, zbog velikog interesa roditelja i puno zahtjeva za radom u prijepodnevnoj smjeni donijeli smo odluku da napravimo preustroj rada škole tako da će od sljedeće školske godine učenici prvog i drugog razreda naše škole započeti s nastavom od 8 ujutro. Isto će za njih biti organiziran produženi boravak. U učionicama za sada samo s prvim u drugim razredima jer prostorno ne možemo i za ostale razrede organizirati jednosmjensku nastavu - kaže.

Inače, Osnovnu školu Frana Krste Frankopana trenutačno pohađa 511 učenika, druga su škola po veličini u Osijeku kada se govori o broju učenika, a ove godine imaju 60-ak učenika prvog razreda, a tako su planirali i za nagodinu. Škola djeluje veliko, ali su prostorno ograničeni, mali je broj učionica jer imaju 24 razredna odjela. Produženi boravak imali su i do sada. D.Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike