Regija
SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

Robert Jankovics počasni građanin općine Tordinci
Objavljeno 23. svibnja, 2022.
TORDINCI - Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Tordinaca u subotu je završena višednevna proslava Dana općine Tordinci. Na sjednici Općinskog vijeća ove multikuturne, multinacionalne i multikonfesionalne slavonske općine čulo se o rezultatima, uspjesima općinskog vodstva u prošlih 12 mjeseci otkako je vodstvo preuzeo načelnik Davor Adžić iz HDZ-a te zamjenik načelnika Zoltan Čerepeš, ali i o velikim ambicijama za vrijeme koje dolazi.

Najvažniji su dosezi koje su nazočni mogli vidjeti iz videouratka na početku sjednice dovršenje cjelovite obnove Doma kulture u Korođu, osiguranje sredstava za obnovu dijela nogostupa u Korođu iz natječaja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te početak gradnje novog vrtića u Korođu, kao i skorašnji dovršetak projektne dokumentacije za izgradnju novog vrtića u Tordincima. Posebno su istaknute značajne financijske isplate poticaja za 15 mladih obitelji - po dvije tisuće eura potpore iz općinskog proračuna za kupnju nove nekretnine na području općine te 19 isplata po 5000 kuna za novorođeno dijete u 2021. godini.

Općinsko vijeće donijelo je i odluku o dodjeli nagrade Počasni građanin općine Tordinci za izniman doprinos razvoju općine saborskom zastupniku mađarske manjine Robertu Jankovicsu, a Povelju Općine Tordinci dobili su: "snaša" Ana Mrđa, osnivačica KUD-a Zrinski iz Tordinaca, Matej Lazar Kovačević, biskup Crkve Božje u RH Crkvene općine Antin – Tordinci, Marin Đurđević, Josip Antinac, Ištvan Požar te Josip Bence iz Korođa posthumno.

U svom pozdravnom govoru župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić čestitao je nagrađenima te je istaknuo izvanredan zemljopisni položaj općine koji joj omogućuje izvrsne uvjete za razvoj, kao i veliki napredak i značajnu dinamiku kojom novo općinsko vodstvo vodi općinu, te je obećao svesrdnu pomoć, sukladno mogućnostima, iz županijskog proračuna.

U svom obraćanju saborski zastupnik Jankovics zahvalio je načelniku, njegovu zamjeniku te članovima Općinskog vijeća na jednoglasnoj odluci te je obećao nastavak intenzivne suradnje s vodstvom Općine Tordinci u interesu razvoja cijele općine.

Na sjednici su podijeljene stipendije tordinačkim studentima, a u svečanom dijelu programa nastupila su djeca OŠ Tordinci te pjevačka skupina Paorija iz Tordinaca.

Osim domaćina iz Općine Tordinci te župana Dekanića i njegova zamjenika Franje Oreškovića, svečanoj sjednici Općinskog vijeća nazočili su i generalni konzul Mađarske u Osijeku – Nj.E. János Fuzik, saborski zastupnik Demokrata Domagoj Hajduković, kao i dugogodišnji župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić te brojni načelnici susjednih općina. M.F.
Općina je u 2021. dala po 2000 eura za 15 mladih obitelji za kupnju nekretnine te po 5000 kuna za 19 beba.

Najčitanije iz rubrike