Sport
BIJELO-PLAVI SEZONU ZAKLJUČILI REMIJEM U VELIKOJ GORICI

Osječani se probudili u nastavku, a Kotarski je spriječio potpuni prokret
Objavljeno 21. svibnja, 2022.
Gorica je povela lijepim pogotkom Jovičića, a Osječanima je bod donio Bartolec

Nogometaši Osijeka sezonu su zaključili remijem na gostovanju u Velikoj Gorici koje im tradicionalno ne odgovara. Ovaj put su po igri, posebno u drugom dijelu susreta, zaslužili više od jednog boda, ali opet su ostali žrtve problema s realizacijom koji ih prati cijelu sezonu. Ispalili su 25 udaraca prema vratima domaćina, osma od njih išlo je u okvir, ali vratar Gorice Dominik Kotarski bio je neriješiva enigma za osječke napadače prevariti su ga uspjeli tek uz pomoć mladog igrača Gorice Vinka Skrbina. Iako je susret bio lišen rezultatskih imperativa dalo se vidjeti zanimljivih stvari. Dobru utakmicu je odigrao Diego Barri koji je prvi put krenuo od početka, a Bjelica je u nastavku priliku dao novom debitantu mladom lijevom beku Ivanu Cvijanoviću.


Jovičićeva "bomba"


Prvi dio susreta u igri nije ponudio ništa posebno, ali zato je Gorica postigla prekrasan pogodak za vodstvo. Osijek je imao kontrolu događaja na terenu, ali nije bio baš opasan za suparnička vrata dok je Gorica svoje prilike vrebala iz tranzicije kada bi oduzela loptu Osječanima na sredini terena.

Tempo igre nije bio nešto visok jer se igralo po sparnom vremenu. Prvi ozbiljniji udarac prema vratima uputio je Lovrić u osmoj minuti kada je s ruba kaznenog prostora lijevom nogom ciljao donji lijevi kut, ali je lopta na putu prema vratima okrznula jednog od obrambenih igrača Gorice i završila u korneru. U tom razdoblju bilo je nekoliko obećavajućih situacija pred vratima Gorice ali nijedna od njih nije završila udarcem prema vratima. Ubačaji bijelo-plavih stizali su s oba boka, no u njiima ili nije bilo dovoljno preciznosti ili bi obrana domaćih uspjela reagirati u posljednjem trenutku prije upućivanja udarca. Uglavnom, vladala je lagana monotonija kada su prava uzbuđenja u pitanju, a onda ju je prekinuo Aleksandar Jovičić i to na kakav način. Bilo je prošlo točno pola sata igre klada je stoper domaćina krenuo s loptom s centra terena, Osječani ga nisu doživljavali ozbiljno, pa su ga pustili do 30-ak metara od vrata. Kada je Jovičić shvatio kako mu nitko od bijelo-plavih nema namjeru ući u blok, odlučio je izazvati sreću, opalio s te velike udaljenosti, a "bombetina" se zabila u gornji lijevi kut - 1:0. Bila je to baš - golčina. Nakon nje Osijek je do odmora pokušavao izjednačiti, ali bilo je to prilično stidljivo, a koliko imali problema s kriranjem prilika najbolje govori podatak da su prvi i jedini udarac u okvir vrata u tom dijelu utakmice upitili tek u 43. minuti kada je mlako Fiolić pucao s ruba kaznenog prostora izravno u Kotarskog.


Izjednačenje i isključenje


Puno bolje je Osijek zaigrao u nastavku susreta pa je pune ruke posla imao vratar domaćih Dominik Kotarski koji će na koncu ispasti najzaslužniji što Osječani nisu došli do potpunjog preokreta i pobjede. Već u prvom napadu drugog dijela Lovrić je pokušao iz "slobodnjaka" posve iskosa s lijeve strane, no lak je to bio plijen za Kotarskog. Teži zadatak vratar domaćih imao je u 56. minuti kada je pucao Caktaš s 13 metara, kojem se u blok bacio Jovičić što je usporilo udarac i dalo Kotarskom mogućnost da ga zaustavi. Vratar domaćih istaknuo se i dije minute kasnije kada je s ruba kaznenog prosotra Fiolić ciljao u donji lijevi kut, a Kotarski je i taj pokupšaj neutralizirao. Pritiskao je Osijek, pa je u 62. minuti došla nova prilika pucao je Mance sa 16 metara ravno u vratara Gorice. U 67. minuti Lovrić je odličnom loptom u for izbacio Mancea koji je korak-dva ušao u kazneni prostor, pa pucao u bliži kut, ali je Kotarski osjetio taj pokušaj te skrenuo loptu u korner. Njega je izveo Lovrić, Kotarskl je izbio loptu do ruba kaznenog protosra gdje je bio Bartolec pucao je, a lopta je na putu prema vratima pogodila Skrbina u glavu, koji je u igru ušao baš prije nego li je taj korner izveden, prevarila Kotarskog i završila u mreži za posve zasluženo izjednačenje Osijeka. Bijelo-plavi se nisu željeli zadovoljiti time pa su krenuli po potpuni proekret, ali su njihove ambicije doživjele udarac u 80. minuti kada je nakon intervencije VAR sobe isključen Lovrić. Sudac Čulina prvo mu je pokazao žuti karton zbog starta na Keiti, ali je pozvan na pregled snimke nakon čega je promijenio svoju odluku te Lovrića isključio iz igre. Iako su imali igrača manje Osječani nisu odustajali od lova na drugi pogodak, ali su ga umalo primili. U 84. minuti Skrbin je pripremio čistu priliku za Stojanovskog koji je pucao s pet metara, ali na vratima Osijeka je reprezentativac Ivušić koji je refleksno obranio taj udarac. Do kraja susreta opalio je Škorić sa 20-ak metara i zamalo bio neprecizan, a u sudačkom dodatku Kotarski je u dva navrata zaustavljao udarce Ercega pa je susret završio bez pobjednika.

D.Keler

 
Standings provided by SofaScore LiveScore
 

VELIKA GORICA - Gradski stadion. Vrijeme toplo. Teren dobar. Gledatelja: 600. Sudac: Ante Čulina (Zagreb) - 6,5. Strijelci: 1:0 Jovičić (30), 1:1 Bartolec (68). Žuti kartoni: Šimunović, Keita (Gorica). Crveni karton: Lovrić (Osijek)
IGRAČ UTAKMICE: DOMINIK KOTARSKI (GORICA)


GORICA 1(1)
Kotarski 7, Keita 6 (od 81. Sim -), Jovičić 7, Šimunović 6,5, Krizmanić 6, Babec 6, Pršir 6 (od 68. Suk 6), Fruk 6 (od 90. Jug -), Kalik 6 (od 68. Skrbin 6), Golubickas 6, Cruz 6 (od 81. Stojanovski -).


OSIJEK 1(0)
Ivušić 6,5, Bartolec 6,5, Škorić 6,5, Lončar 6,5, Miloš 6 (od 57. Cvijanović 6), Barri 6,5 (od 90. Čeberko -), Brlek 6,5, Fiolić 7 (od 90. Erceg -), Caktaš 6 (od 77. Kleinheilser -), Lovrić 6, Fućak 6 (od 57. Mance 6,5).

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike