Osijek
HUMANITARNA AKCIJA POLICIJE, DND-A OSIJEK I NIKOLE FALLERA

Nije čep samo čep već retfalačka rozeta
Objavljeno 21. svibnja, 2022.

Društvo "Naša djeca" Osijeka i kipar Nikola Faller, u suradnji s Policijskom upravom Osječko-baranjskom, Regionalnim klubom IPA osječko-baranjske, Plesnim studiom Shine, Savezom Šibica, učenicima Osnovne škole Retfala i vijećnicima DGV u subotu su organizirali izradu ogromne rozete.

Riječ je o "cvijetu" satkanom od plastičnih čepova na asfaltnoj podlozi igrališta Osnovne škole Retfala.

Kako bi uspjeli u ovom zadatku obrise cvijeta su ponajprije ocrtali nacrtali kredom pa tek onda u označena polja slagali čepove određenih boja.

Kako su dimenzije velike plastičnog cvijeta velike, planirano je do 10 puta 10 metara,moralo se raditi istovremeno na više strana.

Ovaj rezultat se ovjekovječio jer je kao gotov rad fotografiran kamerom s drona jer će upravo ta fotografija poslužiti za izradu novog plakata za prikupljanje plastičnih čepova u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji koji se prikupljaju kao pomoć za kupovinu skupih lijekova preko Udruge oboljelih od leukemije i limfoma. Ova humanitarna akcija prikupljanja čepova se provodi u suradnji sa svim osnovnim školama Osijeka. Ova je ekološka i humanitarna i volonterska akcija nastavak akcija razvrstavanja čepova po bojama.

U Društvu navode kako su se mjesecima spremali skupljajući čepove "To su na tisuće vrijednih ruku i na tisuće misli koje su se usmjerile na odvajanje tog malog komadića plastike...tisuće misli za isti cilj - pa nije li to divno", poručuje DND.

Darko Pejić

Možda ste propustili...

LABORATORIJ ZA HUMANU REPRODUKCIJU

Očekuju još veći uspjeh u liječenju neplodnosti

FAKULTET PRIMIJENJENE MATEMATIKE

Diploma koja jamči brz nalazak posla

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

Najčitanije iz rubrike