Crna kronika
NA INTERVENCIJI 10-AK VATROGASNIH VOZILA

Veliki požar pružnih pragova u Josipovcu
Objavljeno 21. svibnja, 2022.
Zbog opasnog dima koji se širio tijekom požara iz Centra 112 pozvali su stanovnike osječke Retfale, Višnjevca i Josipovca da zatvore prozore.

U subotu oko 15 sati zapalilo se nekoliko stotina starih pružnih pragova 300-tinjak metara istočno od željezničke stanice Josipovac prema Višnjevcu, uz desnu stranu pruge. Po dojavi o požaru na mjesto događaja vrlo brzo su došli pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Osijek, a s obzirom da se radilo o velikom požaru ubrzo je pozvano i nekoliko osječkih Dobrovoljnih vatrogasnih društava. Oko 16,30 sati uz prugu se našlo 10-ak vatrogasnih vozila, a čim bi se jedna ispraznila odmah su se odlazila puniti vodom. Požar je gašen naizmjence vodom i pjenom. Vatra je zahvatila i oko 200-tinjak metara trave u bliznini pruge i najmanje pet tzv. bandera.

 

 

 

Problem pri gašenju požara bilo je i to što su pružni pragovi bili masni i na hrpi ih je bilo nekoliko stotina. Zbog požara, koji je bio uz samu prugu, zaustavljen je putnički vlak koji je prometovao prema Našicama. U vrijeme pisanja ovog teksta vatrogasci i dalje gase požar. M.Bugarić/S.Lacić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike