Osijek
IZVJEŠTAJNO-TEMATSKA KONVENCIJA GRADSKE ORGANIZACIJE SDP-A OSIJEK

Grbin u Osijeku: Nudimo mjere da Vladu natjeramo da se bori s rastom cijena
Objavljeno 21. svibnja, 2022.

U Osijeku je danas održana Izvještajno-tematska konvencija osječke Gradske organizacije SDP-a Lokalne politike 2022. - 2032. na kojoj je nazočio i predsjednik SDP-a Peđa Grbin, a na konvenciji su bili i Biljana Borzan, potpredsjednica SDP-a, Boris Lalovac, saborski zastupnik SDP-a, Mišel Jakšić, saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice, Ante Bilić, gradonačelnik Trogira, Ivana Marković, članica Predsjedništva SDP-a i gradonačelnica Supetra, te Nikolina Ribarić, zamjenica gradonačelnika Jastrebarskog.

Milan Blagojević, predsjednik osječke organizacije SDP-a, je istaknuo kako se tamo gdje je SDP na vlasti bolje živi, kao što je primjer u mjestima odakle dolaze čelnici spomenutih mjesta, dok je dalje situacija drukčija.

Uoči konvencije Grbin je novinarima govorio o problemima vezanim za rast cijena.

- Diljem Hrvatske građani se susreću s rastom cijena, a tu postoji jedan poseban problem – ne pogađa sve jednako. One s najmanjim primanjima, one koji najteže žive njih rast cijena pogađa najviše. Upravo u Slavoniji je najveći broj onih koji imaj problema sa svojim primanjima i s borbom s rastom cijena. Zbog toga mi u SDP-u predstavljamo mjere koje bi trebalo osigurati da građani mogu živjeti bolje. Mi ne možemo u potpunosti zauzdati inflaciju i u potpunosti izboriti da rast cijena prestane. Rast cijena je problem koji mori čitav svijet, čitavu Europu, ali ono što mi u Hrvatskoj moramo napraviti jeste da to građane pogodi što je manje. SDP je početkom godine izašao s paketom mjera borbe s inflacijom, tjerali smo Vladu da radi svoj posao, međutim nakon toga je Vlada stala. Tri mjeseca nije napravila apsolutno ništa kako bi se građanima pomoglo da se nose s rastom cijena. I zato počinjemo novu kampanju, novu borbu s inflacijom. Počinjemo s novim pritiskom na Vladu RH da radi svoj posao, ono za što su ih građani izabrali. Od indeksacije mirovina, osiguravanja da mirovine prate rast cijena preko novog paketa pomoći umirovljenicima do borbe s rastom cijena goriva – poručuje Grbin.

To su sve mjere koje će SDP, u narednim danima, predstaviti i inzistirati da vladajući rade svoj posao i da te mjere postanu ono što će se uvrstiti u naše zakone i propise kako bi se pomoglo građanima jer, smatra Grbin, i ovom trenutku apsolutni prioritet mora bit borba s rastom cijena, a sve drugo pada u drugi, treći ili četvrti plan.

Govoreći o podršci predsjedniku RH Zoranu Milanoviću vezano za primanje Finske i Švedske u NATO Grbin je izjavio da je SDP jasno rekao da je za primanje u NATO.

- Ali isto tako, hajdemo dati priliku inicijativi predsjednika Republike da dade određene rezultate. Samit NATO-a bit će za mjesec i pol, hajdemo vidjeti hoće li ovaj pristup vanjskoj politici i borbi za hrvatske interese dati rezultate – nada se Grbin.


Darko Pejić

Najčitanije iz rubrike